Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Sporta centrā „Kleisti” notiks Pasaules kausa izcīņas posms jāšanas sportā Rīga–2017

Sporta centrā „Kleisti” no 28. līdz 30. jūlijam notiks Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Rīga–2017, kurā piedalīsies Latvijas un citu Eiropas valstu spēcīgākie jātnieki.

Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad kopā startēs vairāk nekā 70 jātnieku ar aptuveni 120 zirgiem. Sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un šogad svin 25 gadu jubileju kopš pirmās norises reizes.

PK Centrāleiropas zonas Rīgas posma sacensības notiks deviņos maršrutos. Galvenais no tiem – Grand Prix Rīga – norisināsies svētdien, 30. jūlijā, un dos ieskaites punktus PK izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus pasaules jātnieku FEI „Longiness” reitingā un punktus kvalifikācijai 2018. gada Pasaules spēlēm. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.
Visas trīs dienas – piektdien, sestdien un svētdien – sacensības sāksies pulksten 10. Maršrutu starplaikos skatītājiem būs iespēja vērot jāšanas disciplīnu paraugdemonstrējumus, iesaistīties atrakcijās, kas piemērotas visai ģimenei, kā arī izvizināties ar zirgiem un ponijiem.

Rīgas posma Grand Prix maršrutā 2013., 2014. un 2015. gadā uzvarēja Kristaps Neretnieks, kurš no Latvijas jātniekiem ir guvis līdz šim lielākos panākumus PK. Viņš 2014. gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19. vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Pagājušogad Rīgas posmā pirmo vietu izcīnīja Lietuvas sportists Zigmants Šarka ar zirgu Aster, bet labākais no Latvijas jātniekiem bija Andis Vārna, kurš ar zirgu KS Coradina ieguva piekto vietu.
Sacensības atbalsta: Rīgas Dome, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas Zemkopības ministrija, Lauku atbalsta dienests, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome, Latvijas Zirgaudzētāju biedrība, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Sporta federāciju padome, Arčers, Moduls Rīga, AS Straume, HM Agro, Kurzemes sēklas, Abora, Skimaster, Zirgu stallis, Kauguru tirgus, stādaudzētava Blīdene.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Latvijas Jātnieku Federācija - Jaunumi


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.