Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

ZZK dominē arī „Vivus.lv” MTB seriāla 5.posmā Smiltenē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

ZZK dominē arī „Vivus.lv” MTB seriāla 5.posmā Smiltenē
Līderim A.Pētersonam (ZZK) seko M.Preimanis (Sportlife.lv) un M.Blūms (ZZK). Foto: Agnis Melderis.

Svētdien Smiltenē otrā lielāka kalnu riteņbraukšanas MTB seriāla „Vivus.lv” piektajā posmā gluži kā pirms nedēļas Latvijas čempionātā MTB krosā turpināja dominēt Normunda Zviedra vadītās ZZK komandas pārstāvji, jo LMT Straumes 52km maratona distancē vīriešiem 286 dalībnieku konkurencē uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta 5.vietas ieguvējs U23 grupā Arnis Pētersons, bet vienlaicīgi ar viņu otrajā vietā finišēja pasaules kausa posmā desmitniekā iekļuvušais Mārtiņš Blūms, nodrošinot trešo dubultuzvaru ZZK šajā MTB seriālā šosezon. Sievietēm pāri par 40 dalībnieču vidū nepārspēta palika nu jau trīskārtējā Latvijas čempione MTB krosā Katrīna Jaunslaviete (Ebike Machine).

Vīriešiem LMT Straumes maratona distancē pēc kalna karaļa starpfiniša sākuma daļā ap 6km, kurā pirmais bija Arnis Pētersons, izveidojās līderu kvartets ar diviem pārstāvjiem no ZZK (A.Pētersons, M.Blūms) un diviem no Sportlife.lv (M.Preimanis, O.Muižnieks). Šis četrinieks, kuram nespēja līdzi turēt sezonas sākumā lielisku sportisko formu demonstrējušais Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin), pakāpeniski attālinājās no pārējiem un noturējās kopā līdz pat 49km, kad ZZK līderu temps kļuva vēl augstāks un no viņam atpalika Muižnieks ar Preimani. Līdz ar to, tāpat kā „Vivus.lv” otrajā un trešajā posmā, uzvarētāja liktenis noskaidrojās abu Vilmāra Tomsona audzēkņu starpā. Kaut arī šķita, ka lielākas iespējas uzvarēt ir Mārtiņam Blūmam, taču nupat par valsts čempionu MTB krosā kļuvušais 20 gadus vecais Blūms sagaidīja savu komandas biedru A.Pētersonu, kurš tad, šķērsojot finiša līniju pēc 2:10:46, bija aptuveni riteņa tiesu priekšā.

Pusminūti vēlāk finišēja trešās vietas ieguvējs un pagājušā posma uzvarētājs Oskars Muižnieks, bet minūti un septiņas sekundes no uzvarētāja atpalika ceturtais ātrākais Matīss Preimanis. Piektajā vietā ierindojās Ivars Prokofjevs (+3:05), tādējādi nodrošinot, ka komandu ieskaitē uzvarējušajai ZZK komandai vienīgajai desmitniekā bija trīs pārstāvji. Sešinieku noslēdza labākais no „Rietumu Delfin” Dmitrijs Sorokins (+4:17).

Sievietēm neilgi pēc bērna dzimšanas lielisku formu turpina demonstrēt Katrīna Jaunslaviete, kura distanci veica 2:35:05 un savu tuvāko konkurenti Leldi Ardavu (Rietumu Delfin) apsteidza par trīs ar pusi minūtēm, bet vēl trīs minūtes vēlāk finišēja Grēta Steinburga.

Tikmēr „Latvijas valsts mežu” 27km pusmaratonā ātrākie bija Didzis Slaidiņš (Volkswagen-veloprofs.lv) un Rūta Brakovska (MTB Garkalne).

Pētersonam, kurš bija pirmais visos starpfinišos un tagad „CAT” aktīvākā braucēja ieskaitē pietuvojies līderim Oskaram Muižniekam, tā bija otrā uzvara trijos startos „Vivus.lv” šajā gadā, kamēr Blūma kontā ir uzvara un divas otrās vietas. Abi divi ZZK braucēji – 20 gadus vecais Blūms un 22 gadus vecais Pētersons – bija jaunākie no desmitniekā iekļuvušajiem riteņbraucējiem. „Negaidīju, ka trase būs tik interesanta,” uzslavējot organizatoru darbu un viņu ieguldījumu interesantu sacensību nodrošināšanā, atzīst A.Pētersons. „Viegli nebija, jo sanāca startēt otro dienu pēc kārtas, tāpēc šoreiz nebija mērķis no paša sākuma aizbēgt projām no tuvākajiem konkurentiem, kā to darījām LČ MTB krosā. Zinu, ka finišā varu labi uzsprintot, tāpēc mēģināju braukt kopā ar Mārtiņu un abiem Sportlife pārstāvjiem," pārliecību pauž Arnis un piebilst, ka negaidīja, ka Muižnieks ar Preimani pāris kilometrus pirms finiša atkritīs. Tā kā kopvērtējumā tiek ņemti vērā pieci labākie posmi no septiņiem un šobrīd ZZK braucējiem ir tikai trīs starti, tad obligāti viņi piedalīsies noslēdzošajos divos posmos augustā Cēsīs (7.augustā) un septembrī Apē (10.septembrī).

Kopvērtējumā līderis ir Oskars Muižnieks, kas ieguvis 7464 punktus un par 21 punktu apsteidz Dmitriju Sorokinu, bet vēl septiņi punkti mazāk ir Ivaram Prokofjevam. Savukārt komandu ieskaitē ZZK pēc triumfa Smiltenē un jau ceturto reizi sezonā pēc maksimālā summas 150 iegūšanas kopvērtējumā ir nopelnījuši 742 punktus un tagad jau par 19 punktiem apsteidz tuvākos sekotājus Sportlife.lv I. Trijnieku noslēdz „MySport veikals”.

Rezultāti: VIVUS.LV MTB MARATONS, 5.posms - Smiltene,...