Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šāvējai Oleksejenko dalīta 17.vieta Eiropas čempionātā

Loka šāvējai Oleksejenko dalīta 17.vieta Eiropas čempionātā
Jūlija Oleksejenko (pa kreisi)
Foto: worldarchery.smugmug.com

Latvijas sportisti noslēguši dalību Eiropas čempionātā loka šaušanā. Vakar sacensībās ar kompaktloku soli no astotdaļfināla palika Jūlija Oleksejenko, kas zaudēja Horvātijas sportistei Majai Orličai.

Jūlija Oleksejenko bija vienīgā Latvijas delegācijas pārstāve, kas spēja pārvarēt vismaz vienu kārtu Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu programmā. Loka šaušanas sacensībās ar kompaktloku Oleksejenko pirms trim dienām uzveica šveicieti Klementīni De Džūli. Otrajā kārtā (1/16 finālā) Oleksejenko spēkojās ar sacensību ceturto numuru (pēc kvalifikācijas rezultātiem) Maju Orliču, taču Horvātijas sportiste bija pārāka ar četru punktu pārsvaru (144:140). Orliča vēlāk sasniedza ceturtdaļfinālu, kur gan nācās izstāties.

Oleksejenko beigās ieņēma dalītu 17.vietu Eiropas čempionātā (39 dalībnieces). Dalītu 57.vietu sacensībās ar rekursīvo loku ieņēma Jānis Apsītis, Jānis Amatnieks un Eduards Lapsiņš (vīru konkurencē startēja 103 sportisti), kā arī dāmas - Anete Kreicberga, Elīna Lapsiņa un Rimma Matvejeva (dāmu konkurencē startēja 73 loka šāvējas). Dalīta 33.vieta sacensībās (57 dalībnieki) ar kompaktloku bija Kasparam Elartam.

Latvijas sportisti dažādās kombinācijās piedalījās arī sacensībās komandu ieskaitē. Apsītis, Amatnieks un Lapsiņš palika 27.vietā (31 komanda) sacensībās ar rekursīvo loku, bet Kreicberga, Lapsiņa un Matvejeva ieņēma 18.vietu 19 komandu konkurencē. Kreicberga un Amatnieks jaukto pāru sacensībās ar rekursīvo loku palika 25.vietā (29 pāri), bet Oleksejenko un Elarts sacensībās ar kompaktloku palika pēdējā – 19. – vietā.

Izmantotie resursi:
www.ianseo.net - Ianseo & Ianseo Team