Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

120 Latvijas sportisti gatavojas Universiādei

120 Latvijas sportisti gatavojas Universiādei
Laura Ikauniece
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

No 6. līdz 17.jūlijam Kazaņā notiks 27.Pasaules vasaras Universiāde, kurā dalību pieteikuši 162 valstu pārstāvji. Latviju šajā vērienīgajā sporta forumā šogad pārstāvēs rekordliels dalībnieku skaits - 120 sportisti no dažādām Latvijas augstskolām.

Latvijas studenti mūsu valsts godu aizstāvēs 20 sporta veidos – airēšanā, kanoe un smaiļošanā, cīņas sporta veidos – boksā, cīņas sportā, jostu cīņā, džudo, sambo, badmintonā, peldēšanā, paukošanā, sporta un mākslas vingrošanā, svarcelšanā, tenisā, galda tenisā, šahā, vieglatlētikā, kā arī divos komandu sporta veidos – volejbolā un regbijā 7.

Pasaules Universiādē 27 sporta veidos kopumā sacentīsies 10 442 sportisti – studenti. Vislielākās sportistu delegācijas būs no Krievijas, Ukrainas, ASV un Japānas. Tik liels dalībvalstu skaits Pasaules Universiādēs līdz šim vēl nav bijis. Sporta veidu skaits ir rekordliels un tam atbilst arī kopējais medaļu komplektu skaits – 351. Šie skaitļi pārsniedz pat Londonas Olimpiādes spēlēs izcīnītos 302 medaļu komplektus. Kazaņā pirmo reizi studentu Universiādes spēļu vēsturē ir iekļauti tādi sporta veidi kā bokss, jostu cīņa, regbijs 7, sambo un sinhronā peldēšana.

„Vislielākais gandarījums ir iespēja piedalīties šajā pasaules sporta forumā un tikties uz viena skrejceļa ar visaugstākās klases sportistiem, tomēr ceram, ka Latvijas pārstāvji spēs izcīnīt arī medaļas. Novēlam veiksmīgas cīņas par godalgām vieglatlētikā, cīņā, smagatlētikā, paukošanā un citos sporta veidos! Liels prieks, ka 27.Pasaules Universiādē piedalās arī tādi sportisti kā Laura Ikauniece, Jānis Leitis, Artūrs Plēsnieks, Olga Šišlova, Armands Zvirbulis un daudzi citi,” saka Latvijas Augstskolu Sporta Savienības (LASS) prezidente Agita Ābele.

Informāciju sagatavoja:
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļa

     [+] [-]

, 2013-06-25 13:26, pirms 11 gadiem
Cerams ka Plēsnieks vairāk par 165kg uzraus...