Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Smaiļotājs Rumjancevs tomēr tiek pie ceļazīmes uz Rio

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Smaiļotājs Rumjancevs tomēr tiek pie ceļazīmes uz Rio
Aleksejs Rumjancevs
Foto: canoe.lv

Latvijas labākais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs tomēr saņem ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, informē Starptautiskā kanoe federācija (ICF).

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Duisburgā, Vācijā noslēdzās smaiļošanas un kanoe airēšanas pēdējās kvalifikācijas sacensības pirms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. 200m smaiļošanas finālā bija jātiek starp diviem labākajiem, taču Aleksejs Rumjancevs finišēja ceturtais. Atsevišķos gadījumos reāla cerība saglabājas arī pirmajam zem svītras, taču šajā pozīcijā iekārtojās itālis Manfredi Rica.

ICF tomēr ziņo, ka ceļazīmi iegūst ne tikai minētais itālis, bet arī mūsu Aleksejs Rumjancevs. Fināla uzvarētājs Sauls Kravioto (Spānija) netika skaitīs, jo pirms tam jau bija kvalificējies divnieku sacensībās. Fināla otrās vietas ieguvējs Bence Horvāts (Ungārija) netika skaitīts, jo viņa pārstāvētā valsts jau bija sasniegusi maksimālo kvotu skaitu (8). Tādējādi olimpiskajām spēlēm kvalificējās trešā un ceturtā vieta. Oficiāls apstiprinājums 14 dienu laikā tiek izsūtīts nacionālajām federācijām, vēl pastāv atteikšanās iespēja, līdz ar to kaut kāda iespēja paliek arī nākamajiem.

Kā jau ziņots, cīņā par šo iespēju Aleksejs Rumjancevs šopavasar pārspēja jauno talantu Robertu Akmeni, kurš pērn bija labāks pirms pasaules čempionāta. Atgādinām, ka pirmo Eiropas spēļu piektās vietas īpašnieks Aleksejs Rumjancevs bija vienīgais airēšanas sporta veidu pārstāvis, kurš šopavasar tika iekļauts starp "Top 15" vasaras sportistiem. 2012. gada olimpiskajās spēlēs Latvijas airēšanas sporta veidus pārstāvēja tikai smaiļošanas divnieks Aleksejs Rumjancevs / Krists Straume, kas izcīnīja 11. vietu.

Interesanti, ka Rio spēlēm kvalificējušās divas svešzemju latvietes - vakar akadēmiskās airēšanas ceļazīmi ieguva Īrijas latviete Sanita Pušpure, bet jau pērn kvalificējās 200m smaiļotāja Lāsma Liepa no Turcijas.

Izmantotie resursi:
results.imas-sport.com

Slēpts komentārs: mytila

  +9 [+] [-]

, 2016-05-25 15:42, pirms 8 gadiem
mytila rakstīja: Forša ekskursija, lai veicas !
Ja Tu pasekoti līdzi smaiļošanai, tad zinātu, ka Aleksejs ir viena no Latvijas cerībām uz medaļu Rio olimpiskajās spēlēs.
Pirmajā Pasaules kausa posmā viņš dalīja 3.vietu, atstājot aiz sevis daudzus no sportistiem, kas pagājušajā gadā jau izcīnija iespēju startēt Rio.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 16:49, pirms 8 gadiem
mytila rakstīja: Forša ekskursija, lai veicas !
Ka tik iesmirdēt

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 17:14, pirms 8 gadiem
Kādā sakarā tiek rakstīts par Īrijas un Turcijas sportistēm?

  -3 [+] [-]

, 2016-05-25 17:30, pirms 8 gadiem
Kādām vēl medaļām, ja nevar pat lāgā izpildīt normatīvu, viņš tiek uz RIO tik tapēc, ka citu valstu sportisti ir labāki un atdotas pēdējās 2 tiem, kas vistuvāk normativiem

  +2 [+] [-]

, 2016-05-25 20:59, pirms 8 gadiem
verty rakstīja: Kādām vēl medaļām, ja nevar pat lāgā izpildīt normatīvu, viņš tiek uz RIO tik tapēc, ka citu valstu sportisti ir labāki un atdotas pēdējās 2 tiem, kas vistuvāk normativiem
Pietiks smirdēt! Smaiļošanā, atšķirībā no vieglatlētikas, nav nekādi normatīvi jāizpilda. Uz Rio vieniniekos var kvalificēties no pasaules čempionāta pirmās 8 vietas un no Eiropas - pirmās divas. Aleksejs nule kā izcīnija medaļu pasaules kausā, kurā piedalījās visi galvenie Rio medaļu pretendenti.

  +3 [+] [-]

, 2016-05-25 22:27, pirms 8 gadiem
verty rakstīja: Kādām vēl medaļām, ja nevar pat lāgā izpildīt normatīvu, viņš tiek uz RIO tik tapēc, ka citu valstu sportisti ir labāki un atdotas pēdējās 2 tiem, kas vistuvāk normativiem
Visos sporta veidos nav tāda plaša jēdziena kā normatīvs! Ja, piemēram, kanoe un smaiļošanā būtu tāds jēdziens normatīvs, daudzu valstu delegācijas, t.sk., LV būt plašākas. IR daudz vieglāk izpildīt normatīvu, nekā izcīnīt konkrētu vietu PČ, kā tas ir smaiļošanā, kanoe un airēšanā. Kā mēs zinām, vieglatlētikā uz Olimpiskajām spēlēm vari braukt arī kā 30, pat 40 nr. pasaulē. Kā redzams, pēdējos gados atcelts B normatīvs un LV delegācija ļoti noplakusi..
Smaiļošanā Olimpiskajās spēlēs startē tikai "izredzētie" T0P 10 -15 laivas. Vēl tādi paši TOPI skatās pie TV ekrāniem, jo PČ zaudējuši dažas desmitdaļas..simtdaļas..
PČ, piemēram, startē pilni 6 - 7 priekšbraucieni (pilni, katrā 9 laivas).
Tas tā zināšanai! Un tiem, kas te kaut ko muld par tūrismu!
Malacis Aleksejs!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-25 22:37, pirms 8 gadiem
Aleksejs ir reāls top6 airētājs ar iespēju arī aizķerties aiz medaļas RIO!!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-26 12:14, pirms 8 gadiem
da piemeram kautkada maratona vispaar uz OS var tikt pat kautkads 500tais rezultats pasaulee - kur logika?