Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

U23 Eiropas čempionātā paukotājs Teteris iegūst 22. vietu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

U23 Eiropas čempionātā paukotājs Teteris iegūst 22. vietu
U23 Eiropas čempionāts paukošanā
Foto: eurofencingu23vicenza2015.eu

Itālijas ziemeļu pilsētā Vičencā šonedēļ risinās U23 Eiropas čempionāts paukošanā. Latvijas floretes meistari - teju 19 gadus vecais Lūkass Teteris un 1997. gadā dzimušais Renārs Blūmentāls ierindojās attiecīgi 22. un 45. vietā.

Sacensībās ar floreti piedalījās 53 paukotāji. Savā apakšgrupā Lūkass Teteris ieņēma 2. pozīciju, bet Renārs Blūmentāls palika pēdējais (6.) un netika tālāk. Izslēgšana maču pirmajā kārtā Teteris bija atbrīvots, bet otrās kārtas cīņā viņš piekāpās Baltkrievijas pārstāvim Artūram Cevanam (15:10). Sacensību noslēgumā Teteris tika klasificēts 22. vietā, bet Blūmentāls finišēja 45. vietā.

Kā jau ziņots, Lūkass Teteris martā bija astotais junioru Eiropas čempionātā, savukārts aprīlī junioru pasaules čempionātā viņš ierindojās 53. pozīcijā.

Pēdējos gados Latvija nevar palepoties ar lieliem panākumiem šajā sporta veidā, taču Andris Jahimovičs pirms diviem gadiem ieguva sudraba medaļu kadetu pasaules čempionātā un tika pasludināts par 2013. gada Daugavpils labāko sportistu. Savukārt tepat Igaunijā paukošana ir ļoti augstā līmenī - 2014. gada valsts labākā sportiste bija paukotāja Ērika Kirpu, bet gadu iepriekš paukotāji triumfēja abu dzimumu nominācijās.

Izmantotie resursi:
www.eurofencing.info