Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi 2019. gada kriketa Pasaules kausa dalībnieki

Juris Miņins
Juris Miņins

Noskaidroti visi 2019. gada kriketa Pasaules kausa dalībnieki
Afganistānas kriketisti priecājas par kvalificēšanos Pasaules kausam.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien ar Karību jūras valstu un Afganistānas kriketa izlašu spēli noslēdzās 2019. gada kriketa Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrs un abas šīs komandas arī saņēma ceļazīmes uz Angliju un Velsu.

Pasaules kauss kriketā ir viens no lielākajiem sporta notikumiem pasaulē, kas notiek reizi četros gados un nākamgad, no 30. maija līdz 14. jūlijam, tā norise ir ieplānota Anglijā un Velsā. Tiesa, ja salīdzina ar iepriekšējiem diviem turnīriem, tad 2019. gadā Pasaules kausā piedalīsies mazāk komandu.

Gaidāmajā Pasaules kausā dalībvalstu skaits ir samazināts no 14 uz 10, bet kvalifikācijas process bija diezgan vienkāršs, proti, Anglija saņēma automātisko vietu Pasaules kausā kā turnīra organizatore, bet vēl septiņas komandas tika noteiktas pēc vietām Pasaules rangā, kādas tās bija uz 2017. gada 30. septembri. Atlikušās divas vietas tika izspēlētas kvalifikācijas turnīrā, kas, kā reiz, arī šodien noslēdzās.

Kvalifikācijas turnīrā iesaistījās desmit komandas, kas sākotnēji tika sadalītas divās grupās, pa piecām komandām katrā. Tās izspēlēja viena apļa grupu turnīru, lai noteiktu tās trīs komandas no katras grupas, kas turpinās cīņu "Super Sixes" posmā.

Par tām kļuva AAE, Īrija, Skotija, Afganistāna, Karību jūras valstu izlase un arī Zimbabve, kas šo turnīru arī uzņēma. Arī sešu labāko komandu turnīrā tika izspēlēts viens spēļu aplis (ar savas grupas komandām netika spēlēts, rezultāti nāca līdzi no pirmā posma) pēc kura noteica divas labākās komandas, kuras saņēma kvalifikāciju uz 2019. gada Pasaules kausu.

Jāsaka, ka vislabāk no visām komandām spēlēja Karību jūras valstu izlase, jeb "West Indies", jo pēc četrām uzvarām četros mačos pirmajā turnīra posmā, labāko sešinieka piecos mačos viņi tika pie četrām uzvarām, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pirmajā otrā posma spēlē, ar 197/8(50 overi):198/7(47.4 overi) piekāpjoties Afganistānai.

Pašiem afgāņiem gan šis turnīrs bija divējāds, jo tikai pateicoties labākiem papildrādītājiem viņi, pirmajā posmā uzvarot tikai vienā no četrām spēlēm, tika nākošajā kārtā. "Super Sixes" turnīrā gan Afganistānas komanda uzvarēja visos trijos mačos un ieņēma otro vietu, kas viņiem ar mierīgu sirdi ļauj gatavoties finālam un Pasaules kausam.

Pati finālspēles gan bija bez lielas intrigas, jo Karību valstu izlase 46.5 overos bija noslēgusi savu iningu un guvusi 204 punktus. Afgāņiem, lai šo rezultātu pārspētu, bija nepieciešami 40.4 overi un tāpēc viņi svinēja panākumu ar septiņu viketu pārsvaru.

Jāpiebilst, ka Pasaules kauss kriketā tiek izspēlēts ODI versijā, jeb vienas dienas starptautiskā kriketa spēles variācijā, kas nozīmē, ka katra komanda izspēlē ne vairāk kā 50 overus.

2019. gada Pasaules kausa kriketā kvalifikācijas turnīrs

#KomandaSUZNP
1."West Indies"54018
2.Afganistāna53206
3.Zimbabve52215
4.Skotija52215
5.Īrija52304
6.AAE51402

2019. gada Pasaules kausa kriketā dalībnieki

ValstsValsts
AnglijaAustrālija
BangladešaIndija
JaunzēlandePakistāna
DĀRŠrilanka
Afganistāna"West Indies"

Izmantotie resursi:
https://www.icc-cricket.com/

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 18:37, pirms 6 gadiem
Īsumā Britu impērijas spēlītes