Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Spudriks

Kāpēc sūdzamies par treneru trūkumu? Ko dara LSPA?

Regulāri dzirdam sūdzības par labu treneru trūkumu dažādos sporta veidos. Pie lielo izlašu stūrēm pārsvarā nonāk bijušie spēlētāji, bieži bez trenera izglītības. Iesaku tēmu- ko tad īsti dara lielajā ēkā Brīvības ielā 333, ko sauc par Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmiju, iestāde, kura tieši atbildīga par sporta speciālistu sagatavošanu. Studējošo skaits akadēmijā liels, bet kam tas viss?

Vai šī tēma ir interesanta?

  • 964

  • 722



, 2010-03-25 09:14, pirms 14 gadiem
LSPA pašiem ir problēmas ar treneriem Nu vismaz basketbolā, kur LSPA vārdu nesošā Dubultamatieru līgas komanda spēles aizvada BEZ trenera. Vai tas nav bēdīgi!?
, 2010-03-25 10:22, pirms 14 gadiem
Trenerus katru gadu LSPA saražo diezgan daudz, tikai par to naudu ko pēctam viņiem piedāvā šī valsts neviens netaisās šo smago un atbildīgo darbu strādāt. Pats esmu pabeidzis akadēmiju un tāpat, kā lielākā daļa strādāju citā profesijā, jo akadēmija iemāca ne tikai trenēt un mācīt bērnus skolā, bet arī daudz citu labu lietu, kas rada iespējas un bez darba no mums neviens nesēž!
, 2010-03-25 10:57, pirms 14 gadiem
Man ir baigās aizdomas, ka bez treneru licences pie izlašu stūrēm neviens nemaz nevar tikt. Tātad kaut kāda, tomēr izglītība ir. Turklāt palīgā tiek piekomandēti vesela speciālistu komanda.
Vairāk būtu jārūpējas par bērnu un jauniešu trenēru kvalifikācijas celšanu.
, 2010-03-26 14:57, pirms 14 gadiem
Lielākā daļa LSPA studentu nedodas strādāt sportā diemžēl. gribas arī ēst. Sporta skolā alga uz rokas ir 50 - 100Ls.
Tāpēc strādā, kur izdevīgāk - ar privātiem maksātspejīgiem klientiem sporta rehabilitāciju klubos, dodas uz ārzemēm vācu pensionārus trenēt.. citās jomās. Izgītība plaša iespējas arī.

Un ne vienēr labākie paliek pie augstā sporta, jo diemžēl ari tur daudz, kas notiek tikai ar pašiedvesmu un fanātismu. Sevisķi jau individuālajos sportos. varbūt nedaudz labak ir populārakajos komandu sportos, kur apakšā ir nedaudz naudas un mārketinga sistēma.
Individuālos sportos, tik nekomerciālos, tu varisagatavot 10 latvijas chempionu un no tā diemžēl finasialajā ziņa nesaņemt ne santīma - drīzāk pat tikai tērēt savu laiku un arī naudu.
Tāda nu ir tā sporta ikdiena.
Būs sistēma būs rezultāti.
pagaidām tikai uz fanātismu. tāda diemžēl ir lielāka daļa no Latvijas sporta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-03-29 12:08, pirms 14 gadiem
pats tagad mācos LSPA un gribu pateikt to, ka viņi nespēj sagatavot daudzos sporta veidos labus trenerus, es gribu kļūt par labu divcīņas treneri, bet šie pat nespēj to dot,jo nav nekādas sajēgas no tā un visi piemēri ir no vieglatlētikas u.tt. un nespēj pasniegt to informāciju,kas ir vajadzīgs topošajam trenerim.. katrs pasniedzējs domā,ka viņu priekšmets ir pats svarīgākais, bet pārējie mēsli.. Nav pat vienotas sistēmas kā mācīt,viens profesors saka tā, bet otrs pilnīgi to noliedz, ka to darot tikai idio.. kur ir loģika? Negribās neko sliktu teikt, bet tā viss notiek.. Piemēram, tagad daudzi aiziet dēļ finanseālām problēmām, nesen notika tas,ka jaunieši mācījās, pabeidza 3 kursā pirmo pusgadu sekmīgi, aiziet brīvlaikā, tagad atnāk uz otro pusgadu un Tev pazīņo to, ka esli kļuvis maksātājs, kad tev līdz bakalauram palikuši 4 mēneši,super.. Bez nekāda brīdinājuma, jo visu šo laiku bija jābūt sekmīgam, bet te izdomāja pēc atzīmēm skatīties.. ja to būtu zinājuši, tad visi būtu cīnījušies par katru atzīmi, nevis tā, es aizeju pie pasniedzēja man izķirās atzime starp 6/7, viņa saka ja atnesīsi referātu būs 7, bet protams, tā ka par stipendiju necīnies tev vienalga un netērē sev laiku ar to un saka derēs 6 ..
, 2010-03-31 19:13, pirms 14 gadiem
Vēl jau ir tas, kad mums LV ir par daudz tās vietas, kur sagatavo sporta speciālistus, bez LSPA PIEMĒRAM, LU, Liepājā, Daugavpilī varbūt vēl kkur ir!? Tas nav normali, ja parējās vietās ir zemākas presības, bet tiek iegūts tas pats diploms. Ja ir tik daudz vietas, kur "itkā " māca vienu un to pašu, tad vajadzētu kopīgus nosacījumus un viss butu štokos. Pēc manām domām, labākais variants būtu atstāt divas šādas iestādes, LSPA un vel vienu, tad arī būs kvalitāte un nebūs pilni pagrabi ar "itkā" treneriem, kur nu vēl sporta skolotājiem, kas pamet basiša bumbu un aidā.

Paldies par uzmanību! aa un tas ir mans subjektīvais viedoklis un ja gribi apstrīdēt, tad pieklājīgi!
, 2010-04-01 20:40, pirms 14 gadiem
varētu kādu remontu LSPA uztaisīt citādi tāda sajūta,ka drīz sabruks iestāde.. vienmēr drūmi, auksti brr.. mēs taču higiēnā mērijām akadēmija telpas vai atbilst gaisma, siltums, ventilācijas normām, bet, protams, rezultāti neatbilda normām.. cik var to ciest? Pat nomazgāties nav iespējams pēc nodarbībām, bet tā ir sporta akadēmija, kaut kādā rtu, lu,turībā, banku augstskolās ir normālas dušas kam tiešām nevajag, jo tie tik sēž telpās, bet šeit mēs sportojam, svīstam un nevar normāli dušā ieiet, varam sēnītes tikai saķert..
, 2010-04-02 22:39, pirms 14 gadiem
Neiet runa jau par to cik labi vai slikti apstākļi ir šajā skolā bet gan par to kādu izglītību viņi var piedāvāt un cik labus speciālistus viņi sagatavo. Es šobrīd mācos 3 kursā un apsveru iespēju uz kādu profesiju doties tālāk uz trenera vai uz menedžera profesiju, bet nevaru lāga saprast ko labāk izvēlēties jo nav no kā ņemt piemēru un nav zināmi cilvēki sabiedrībā, kas ir beiguši šo skolu un šobrīd strādātu ar augstas klases komandām vai sportistiem. Un kādas iespējas man ar šo papīru ir konkurēt ārpus Latvijas robežām. Manuprāt šeit ir arī skolas problēma ka viņiem vajadzētu vairāk piestrādāt pie tā, lai topošie un esošie studenti vairāk zinātu kādi cilvēki ir pabeiguši šo skolu un cik daudz apmēram strāda savā jomā un cik augstā līmenī, nevis lepoties ar to ka lūk pie viņiem studē lielākā daļa latvijas sportisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-04 12:30, pirms 14 gadiem
Pasniedzēju sastāvu vajaga palēnām atjaunot ,bet ja absolventi nestrādā Latvijā tad jau nav ko aicināt un vecie ar laiku iesūno vai vispār aiziet Dieva mierā.Tā tas ir visās augstsklās un ne tie pavecie profesori pie tā vainīgi.
, 2010-04-12 09:34, pirms 14 gadiem
Ai lohi jūs visi,SKIF ir un paliek the BEST!!!
, 2010-04-22 01:36, pirms 14 gadiem
Bazuka!

''kaut kādā rtu, lu,turībā, banku augstskolās ir normālas dušas kam tiešām nevajag, jo tie tik sēž telpās''

Tava replika '' kaut kādā'' īsti nav zolīda, tas , ka tur studenti sēž un mācās, bet tu skrien vai dari ko citu nenozīmē, ka esi labāks ar kaut ko!!!
Tava izvēle bija par labu šai augstskolai, tad ar to tev bija jārēķinās, to tu labi zināji, kādi ir apstākļi, kad stājies un tgd nav ko zākāt citus par to!!!!
, 2010-04-22 14:36, pirms 14 gadiem
Andrejs87

Tu pats mācies LSPA???
, 2010-04-30 11:17, pirms 14 gadiem
Esu tur studejis. aizgaaju jau peec 1. kursa.... neuzskatu ka ir normaali ka visiem ir vienaadi normativi ... gargabalniekam liek celt svara bumbas , un 140 kg svarcelajam liek lekt augstleksanu un skriet krossu bez jebkadiem atvieglojumiem.... paeest arii siltas pusdienas ta normali nevar.. partraukumos rindas un ja nokavee nodarbibu tad ta arii pateica - vari vispaar vairs nenakt... a est ta vajag .. ja tu tur pavadi 8-10 stundas .. ja veel ierekian celu.. gandrizvai visas 12 stundas peclekciju trenina dienaas... tur pa to laiku pat 2 reizes jaeed ja aktivi sporto... un ne jau kautkadas sviestmaizes... nezinu ka tur ir tagad, varbt kas mainijies.. es runaju par laiku pirms paris gadiem
, 2010-04-30 11:19, pirms 14 gadiem
Andrejs87 rakstīja: Bazuka!

''kaut kādā rtu, lu,turībā, banku augstskolās ir normālas dušas kam tiešām nevajag, jo tie tik sēž telpās''

Tava replika '' kaut kādā'' īsti nav zolīda, tas , ka tur studenti sēž un mācās, bet tu skrien vai dari ko citu nenozīmē, ka esi labāks ar kaut ko!!!
Tava izvēle bija par labu šai augstskolai, tad ar to tev bija jārēķinās, to tu labi zināji, kādi ir apstākļi, kad stājies un tgd nav ko zākāt citus par to!!!!
pirms stajies.. ne visi var visu zinaat ka atur ir .. piemeram par to ka man ir peclekciju trenini uzzinaaju tik peec kada menesa kops saku studeet.. nekur lekciju sarakstos tas neatspogulojaas, kad stajos ieksa aes tak neeju pa dusaam un neieverteju cik tur labi vai slikti, par pasniedzeju attieksmi es tak ar nevaru zinaat pirms nesu bijis uz taam nodarbibaam - ja nav kads personigi kas pastasta .. utt
, 2010-05-03 19:12, pirms 14 gadiem
kurs var sportaa nopelniit????ja ne bijusie izlases speleetaaji kuriem ir vaards???

kruminjs izveido basketbola klubu valmieraa liidz limenim kaads ir tagad?sasniedz augstakos rezultaatus kaadi bijusi???kaa jus domajat cik vinjs pelniija???

un cik pelnija bagijs,pat uz pusi nesasniedzot tos rezultaatus?
, 2010-05-05 16:46, pirms 14 gadiem
Vef galvenais treneris Nikolajs Mazurs pāris gadus atpakaļ pabeidza LSPA
, 2010-05-14 15:30, pirms 14 gadiem
Saražo jau viņus daudz, bet kvalitātes vispār nav.
Helvijs Saukants. Foto: theMAKKU/HLTV
20

broky un "FaZe" izvelk negaidītu trumpja dūzi un iekļūst "Major" pusfinālā

Latvijas esportista Helvija "broky" Saukanta pārstāvētā "FaZe" komanda sasniegusi datorspēles CS2 sezonas svarīgākā turnīra "Major" pusfinālu. Šovakar ceturtdaļfinālā "FaZe" revanšējās "Spirit" par zaudējumu Katovices finālā februārī un uzvarēja ar 2:1, turklāt izšķirošā karte bija "Vertigo", ko līdz šim "FaZe" nemaz nebija spēlējusi.
Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.