Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris finālā Eiropas kausā Standartdejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris finālā Eiropas kausā Standartdejās
E.Līnis/E.Ancāne EK Portugālē. Foto:Paulo Figueiredo.

Latvijas sporta deju pāris Edgars Līnis un Elīza Ancāne veiksmīgi nostartējuši Portugālē notikušajā Eiropas kausā Standartdejās (ST), iekļūstot finālā un iegūstot sesto vietu. Par kausa ieguvējiem kļuva Austriju pārstāvošie Vasilijs Kirins un Jekaterina Prozorova.

Pēc 26.vietas iegūšanas pirms nedēļas pasaules čempionātā Austrijā Latvijas reitinga otrais pāris Edgars Līnis un Elīza Ancāne veiksmīgāk ir nostartējuši Eiropas kausā ST dejās, kas norisinājās netālu no Portugāles otrās lielākās pilsētas Portu. Mūsu dejotāji 20 pāru konkurencē iekļuva fināla sešiniekā un ieguva 6.vietu. Vislabāk viņiem padevās visdinamiskākā deja Kviksteps, kurā iegūta piektā vieta un no septiņiem tiesnešiem saņemtas divas trešās vietas. Edgars un Elīza, kuriem šogad izdevās uzvarēt Latvijas čempionātā, arī 2013.gadā bija finālā Eiropas kausā ST dejās, kad sacensības notika Rīgā un viņi izcīnīja trešo vietu. Starp citu, Latvijas sporta deju pāri Eiropas kausā finālā ST dejās ir bijuši pēdējos piecus gadus.

Finālā, uzvarot četrās no piecām dejām, par kausa ieguvējiem kļuva pasaules čempionāta pusfinālisti Vasilijs Kirins un Jekaterina Prozorova (Austrija). Otro vietu izcīnīja Dānijas vicečempioni Paskale Farina un Sofija Koborga, kuri bija labākie dejā Kviksteps, bet godalgoto trijnieku noslēdza Itālijas čempionāta bronzas medaļas ieguvēji Simone Karabelēze un Lučija Kafanja. Nedaudz līdz goda pjedestālam pietrūka Lietuvas trešajam pārim Dominikam Granskam un Kotrinai Petrosjutei, kuriem ceturtā vieta. Igaunijas pāris palika 13.vietā uzreiz aiz pusfināla.

Kausos atšķirībā no čempionātiem valsti pārstāv viens pāris, un katra valsts pati izlem, vai sūtīt pirmo, otro vai, piemēram, piekto pāri. Tāpēc arī pēdējo astoņu gadu godalgoto vietu ieguvēja un pagājušā gada uzvarētāja Eiropas kausā ST dejās Krievija nebija pat finālā, jo šoreiz bija nosūtījusi savu septīto pāri.

Pēc divām nedēļām Vācijā būs Pasaules kauss pieaugušajiem desmit deju programmā, bet pēc mēneša Rīgā “Baltic Grand prix” ietvaros Junioriem II (14-15.g.) notiks pasaules čempionāts ST dejās.