Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Aizsaulē aizgājis šāvējs un šaušanas sporta treneris Ilgonis Freimanis

Aizsaulē aizgājis šāvējs un šaušanas sporta treneris Ilgonis Freimanis
Ilgonis Freimanis
Foto: www.saufed.lv

22. septembrī 71 gada vecumā aizsaulē aizgājis šāvējs un Dobeles sporta skolas šaušanas sporta treneris Ilgonis Freimanis.

Sportista un trenera gaitas talantīgais šāvējs Ilgonis Freimanis sāka neilgi pēc atgriešanās no izsūtījuma Sibīrijā un dienesta armijā, kur radās interese un atklājās talants šaušanā. Tie bija sešdesmitie gadi, kad pirmie audzēkņi, kurus Ilgonis sabiedriskā kārtā trenēja paralēli darbam bankā, guva labus sasniegumus un kļuva par sava aroda meistariem šaušanā.

Sportista un trenera panākumus pamanīja izglītības darba vadītājs un uzaicināja Ilgoni Freimani kļūt par treneri sporta skolā, kur visus šos gadus viņš strādājis ar entuziasmu, sevi ziedojis šaušanas sportam, vairāku paaudžu audzēkņiem, kam bieži bijis pat tēva vietā, neliedzot padomu, audzinot gribu, motivējot gūt panākumus. Trenera audzēkņi sporta vēsturē ierakstījuši daudzus izcilus panākumus rajona, valsts un Eiropas mērogā.

Viņa ikdiena visciešākām saitēm bija saistīta ar Dobeles šautuvi. Vairāk nekā 50 darba gados viņš izaudzinājis ne tikai izcilus sportistus, bet arī sava darba turpinātājus, viņu vidū dēlu Armandu. Attiecībās ģimenē, ar kolēģiem, audzēkņiem Ilgonis bija īpašs – ar lielu mīlestību, uzmanību pret līdzcilvēkiem, tai pašā laikā prasīgs, precīzs, pedants. Līdz pēdējam brīdim kolēģi, audzēkņi viņu satika iemīļotajā darba vietā. Viņš nepadevās slimībai, cīnījās, bet...

Atvadīšanās no Ilgoņa Freimaņa notiks 26. septembrī.


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.