Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētāji Tints/Pranks izcīna 11. vietu pasaules čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kanoe airētāji Tints/Pranks izcīna 11. vietu pasaules čempionātā
Gaits Pranks un Aivis Tints
Foto: kanoe-europe.org

Ambiciozie Latvijas kanoe airētāji Aivis Tints un Gatis Pranks piektdien neiekļuva Portugālē notiekošā pasaules čempionāta A finālā 1000 metru distancē, bet pēc tam B finālā guva otro vietu, kas kopējā ieskaitē ļāva ierindoties 11. pozīcijā. Tikmēr Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībnieks Dagnis Iļjins nespēja iekļūt pat starp B fināla dalībniekiem.

Sacensības Tints un Pranks sāka ceturtdien, kad 1000 metru distances pirmajā kārtā finišēja pēc trim minūtēm un 43,722 sekundēm, kas deva trešo vietu braucienā. No uzvaras un automātiskas vietas finālā viņi toreiz atpalika par piecām sekundēm un turpinājumā vajadzēja spēkoties pusfinālā. Tajā piektdienas rītā tika finišēts trīs minūtes un 38,666 sekundes, bet šoreiz izcīnīta tikai sestā vieta. A finālu sasniedza brauciena 1.-3. vietas ieguvēji, bet 4.-7. vieta turpinājumā startēja B finālā.

Savukārt vēlāk piektdien, noslēdzot sacensības, viņi B finālā sasniedza rezultātu trīs minūtes un 43,360 sekundes, piekāpjoties vienīgi Ukrainas laivai un izcīnot otro vietu.

Ļoti pieticīgi čempionātu 500 metru distancē aizvadīja Riodeženeiro olimpisko spēļu dalībnieks Dagnis Iļjins. Jau ceturtdien priekšsacīkstēs viņš bija starp vājākajiem dalībniekiem, bet piektdien pusfinālā savā braucienā palika pēdējā, devītajā, pozīcijā, noslēdzot pasaules čempionātu.

Vēl piektdien B finālā iekļuva kanoe airētāja Jūlija Gutova, kura 500 metru distancē savā pusfinālā bija piektā. Pēc tam šajā B finālā viņa samierinājās ar priekšpēdējo, astoto, pozīciju. Savukārt pēdējā, devītajā, vietā braucienā 500 metru pusfinālā palika smaiļotājs Roberts Altmanis, noslēdzot čempionātu. Ceturtdien priekšsacīkšu barjeru Altmanis pārvarēja kā pēdējais. Vēl smaiļotāja Laura Skukauska 1000 metru pusfinālā savā braucienā palika astotā un kā pēdējā, pateicoties uzrādītajam laikam, iekļuva B finālā, kurā bija septītā starp deviņām braucējām, kas pasaulē summā deva 16. vietu.

Kā zināms, kanoe airēšanas un smaiļošanas sacensībās parasti priekšsacīkstes ir simboliska kārta, no tās izkrītot tikai dažiem sportistiem. Ceturtdien to pārvarēt neizdevās vien jaunajiem smaiļotājiem Edvardam Ceipem un Kristoferam Lambertam, kuri startēja neolimpiskajā 200 metru distancē.

Piektdienas vakarā Ceipe un Lamberts sacentās 500 metru distances priekšsacīkstēs, sasniedzot pusfinālu, kurā tika visi sportisti. Tāpat piektdienas vakarā smaiļotāja Madara Aldiņa guva astoto vietu savā 500 metru distances pusfināla braucienā, nesasniedzot A vai B finālu.

Čempionāts ilgs līdz pat svētdienai. Latvijas izlasi pasaules čempionātā pārstāvēs 16 smaiļotāji un kanoe airētāji.