Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Bistrovs, Makars un Tarvide - olimpiskajā desmitniekā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bistrovs, Makars un Tarvide - olimpiskajā desmitniekā
Ņikita Bistrovs
Foto: Toms Markss, olimpiade.lv

Ķīnas dienvidaustrumu metropolē Naņdzjinā rit astotā diena pasaules jaunatnes olimpiādē, un trīs mūsu sportisti iekļuvuši trīs mūsu sportisti. Modernais pieccīņnieks Ņikita Bistrovs ir astotais, tāda pati vieta arī soļotājam Artūram Makaram, bet devīto vietu ieguvusi augstlēcēja Jūlija Tarvida.

Modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs kopvērtējumā ierindojās 8. pozīcijā. Pēc pirmās dienas paukošanas viņš bija vienpadsmitais, peldēšanā tika iegūta 13. pozīcija, bet paukošanas finālsacensībās mūsu sportists atkal bija vienpadsmitais. Skriešanas un šaušanas kombinētajā disciplīnā Bistrovs ievāca savu lielāko punktu ražu (544) un ieguva devīto vietu, kas noslēguma kopvērtējumā ļāva finišēt ar 1117 punktiem.

Vējdēļu burātāja Ketija Birzule finālbraucienā izcīnīja septīto vietu, taču kopvērtējumā viņa ar 60 punktiem ierindojās 12. pozīcijā (no 21). Pēdējos braucienos mūsu sportiste demonstrēja labāku sniegumu, taču tobrīd četri braucieni tika atcelti laikapstākļu dēļ, līdz ar to bija mazākas iespējas pakāpties kopvērtējumā.

Daugavpils augstlēkšanas rekordiste Jūlija Tarvide B finālā uzlēca vien 1.73 metru augstumā, taču ar to pietika pirmajai vietai. Vēl četras sportistes pārvarēja tādu pašu augstumu, taču pēc papildrādītājiem pirmā bija mūsējā. Augstlēkšanas finālsacensību noslēgumā daugavpiliete ierindojās 9. vietā starp 18 sportistēm. Ja viņa startētu elites finālā un atkārtotu savu personisko rekordu (1.81), tad varētu pretendēt uz 4. vietu.

10 000 metru soļošanā Artūrs Makars finišēja pēc 46:29.07 minūtēm un piecpadsmit sportistu konkurencē izcīnīja 8. vietu. Uz pjedestāla varēja tikt ar 42:14.11, bet ventspilnieka personiskais rekords ir 44:24.20.

Kā jau ziņots, olimpiādes pirmajā dienā Ventspils svarcēlāja Rebeka Koha izcīnīja bronzas medaļu, pēc tam pie bronzas tika arī Dobeles šāvēja Agate Rašmane un mūsu tenisiste Aļona Ostapenko. Savukārt peldētājs Jānis Šaltāns trīsreiz iekļuva desmitniekā 50 metros - tauriņstilā fināls un 8. vieta, uz muguras 9. pozīcija, bet brīvajā stilā viņš bija desmitais. Šodien devīto vietu izcīnīja arī pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Pasaules jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāv 13 sportisti: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa / Anastasija Kravčenoka.

2014. gada pasaules jaunatnes olimpiādē pieteikti 3888 dalībnieki, tiks sadalītas medaļas 222 disciplīnās un 31 sporta veidā. Kā zināms, pasaules jaunatnes olimpiāde pirmoreiz notika 2010. gadā, toreiz Singapūrā no mūsējiem bronzas medaļu izcīnīja šķēpmetējs Intars Išejevs ar 74.23 metrus tālu raidījumu.

Izmantotie resursi:
www.nanjing2014.org