Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

ASV sūtīs uz Rio visvairāk sieviešu OS vēsturē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV sūtīs uz Rio visvairāk sieviešu OS vēsturē
2012. gada 11. augusts, Londona: Elisona Fēliksa (pa labi) pirms 4x400 metru stafetes pēdējā posma nodod kociņu Frensenai Makkororijai (Francen Mccorory)
Foto: AFP/Scanpix

ASV delegācijā startam Rio spēlēs iekļauti 555 sportisti – 263 vīrieši un 292 sievietes, sestdien, 23. jūlijā, Losandželosā paziņoja Savienoto Valstu Olimpiskā komiteja (USOC).

Savienotās Valstis būs pārstāvētas 27 no 28 sporta veidiem (40 disciplīnās) un amerikāņu sportisti piedalīsies cīņā par 244 no 306 Rio medaļu komplektiem. Kā ierasts, amerikāņi vasaras spēlēs būs galvenie pretendenti uzvarai kopvērtējumā.

“Šodien mēs sveicam daudzveidīgu un izcilu grupu, kura sastāv no mūsu valsts dižākajiem sportistiem, kuri pārstāvēs ASV komandu Rio,” teica USOC izpilddirektors Skots Blekmuns (Scott Blackmun). “Sportam, un Olimpiskajai kustībai īpaši, vienmēr bijusi unikāla spēle iedvesmot mūsu nāciju un apvienot pasauli. Šīs Olimpiskās spēles nebūs izņēmums tajā nozīmē, ka 555 amerikāņi centīsies parādīt labāko sniegumu un padarīt valsti lepnu.”

Amerikāņi uz Brazīliju vedīs vairāk sieviešu nekā jebkura cita valsts Olimpisko spēļu vēsturē, uzsvēra Blekmuns. "Esmu īpaši priecīgs par sieviešu delegācijas vēsturisko sasniegumu, kas kalpo par īstu apliecinājumu sieviešu sporta spēkam un iespējām Savienotajās Valstīs."

USOC paziņoja komandas sastāvu kampaņas “Road To Rio Tour” ietvaros, “Liberal Mutual Insurance” atbalstītajā pasākumā Venēcijas pludmalē (Venice Beach) Losandželosā. Pasākumu vadīja četrkārtējā Olimpiskā čempione peldēšanā un “LA 2024” vicepriekšsēdētāja Dženeta Evansa (Janet Evans).

ASV komandā ietilpst 191 bijušais olimpietis, tai skaitā trīs seškārtējie olimpieši, septiņi pieckārtējie olimpieši, 19 četrkārtējie olimpieši, 50 trīskārtējie olimpieši un 112 divkārtējie olimpieši. Ieskaitot komandu sporta veidu pārstāvjus, delegācijā ir 108 olimpiskie medaļnieki, tai skaitā 68 olimpiskie čempioni un 45 vairākkārtējie olimpiskie medaļnieki.

53 no 68 čempioniem Rio centīsies aizstāvēt 2012. gada Londonas spēlēs izcīnītos titulus. Trīs sportisti – jāšanas sporta pārstāvis Filips Ditons (Phillip Dutton), šāvēji Emils Miļevs (Emil Milev) un Kima Rode (Kim Rhode) – kļūs par attiecīgi devīto, 10. un 11. amerikāni valsts vēsturē, kuri pārstāvēs ASV savās sestajās Olimpiskajās spēlēs karjerā.

Pieckārtējo spēļu dalībnieku vidū ir tādas zvaigznes kā vieglatlēts Bernards Lagats (Bernard Lagat), peldētājs Maikls Felpss (Michael Phelps), pludmales volejboliste Kerija Velša Dženingsa (Kerri Walsh Jennings) un tenisiste Venusa Viljamsa (Venus Williams).

"Gan olimpiešiem, kuri sacentīsies atkārtoti, gan debitantiem tiekšanās pēc Olimpiskā sapņa nekad nav viegla pastaiga," teica ASV delegācijas vadītājs un USOC sporta direktors Alans Ešlijs (Alan Ashley). "Lai nopelnītu tiesības iekļūt ASV komandā, nepieciešami gadi nepārtrauktas koncentrēšanās, nešaubīgas apņemšanās un neizstāstāmas ziedošanās. Vēlos pateikties visiem, kuri palīdzēja mūsu sportistiem ceļā uz sapņu piepildīšanu."

Titulētākie sportisti ASV delegācijā ir Felpss un vieglatlēte Elisona Fēliksa (Allyson Felix). Peldētāja Felpsa rēķinā ir 22 medaļas, tai skaitā 18 zelta godalgas. Viņš ir visu laiku medaļām bagātākais olimpietis un pirmais amerikāņu peldētājs, kurš kvalificējies piecām Olimpiskajām spēlēm. Feliksa iepriekšējās trīs reizēs nopelnījusi sešas medaļas, tai skaitā četras zelta godalgas.

ASV sieviešu basketbola valstsvienība Rio centīsies kļūt par pirmo sporta spēļu komandu vēsturē, kura izcīnījusi sešas zelta medaļas pēc kārtas. Vīriešu valstsvienība mēģinās izcīnīt trešo zelta godalgu pēc kārtas un piecpadsmito pavisam.

Sieviešu futbola valstsvienība centīsies kļūt par pirmo FIFA Pasaules kausa čempioni, kura nākamajā gadā spējusi izcīnīt Olimpisko titulu. ASV pludmales volejbolisti Kopakabanas pludmalē centīsies pagarināt savu vēsturisko sēriju nostāties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, kas viņiem izdevies katru reizi kopš sporta veida iekļaušanas spēļu programmā 1996. gadā.

ASV komandai var sekot mājas lapā TeamUSA.org/Rio2016 . Pilns ASV delegācijas sastāvs aplūkojams ŠEIT.

Izmantotie resursi:
U.S. Olympic Committee Announces 555-Member...

1 2 54 komentāri
Slēpts komentārs: T.G.H.

  -3 [+] [-]

, 2016-07-24 14:04, pirms 8 gadiem
Šovakar vakarpusē RIO Os varēs oficiāli nodēvēt par asv ''kristāltīro''atklāto čempionātu.Galvenās konkurentu valstis(krievija,Ķīna+virkne citu valstu atsevišķos sporta veidos) notīrītas.Pie sevi domāju kāds Latvijai sakars ar asv ka mums te Noviks bāž ausīs cik viņu tur būs?piemirsu,asv mūs tak ar savām melnajām pakaļām ir okupējusi.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 14:05, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nu parcik krieviem aizliegts piedalīties, tad domaju, ka ASV izgrabs 80% medaļas vieglatlētika, tas 100%.
rusologa pārdomas

  -3 [+] [-]

, 2016-07-24 14:06, pirms 8 gadiem
lai jau sūta to sieviešu baru, tad redzēs cik būs saķērušas Zika vīrusu

     [+] [-]

, 2016-07-24 14:07, pirms 8 gadiem
vakar saņēmu no viena lietotāja privātu vēstuli,kad es okupantu valstu nosaukumus rakstu ar lielo burtu,tad nu lūk izlaboju abas gan krievija gan asv tagad rakstās tikai ar mazo burtu,savādāk mani te boksa ringā zem dēļiem solija pabāzt.

     [+] [-]

, 2016-07-24 14:11, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: vakar saņēmu no viena lietotāja privātu vēstuli,kad es okupantu valstu nosaukumus rakstu ar lielo burtu,tad nu lūk izlaboju abas gan krievija gan asv tagad rakstās tikai ar mazo burtu,savādāk mani te boksa ringā zem dēļiem solija pabāzt.
lai arī kāda valsts nebūtu, tā ir jāraksta gramatiski pareizi- ar lielo burtu- kādam nepatīk: ņemsim pa diviem atštaukāsim

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 14:15, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: lai arī kāda valsts nebūtu, tā ir jāraksta gramatiski pareizi- ar lielo burtu- kādam nepatīk: ņemsim pa diviem atštaukāsim
šitā nerunā.Man jau te rakstija viens ar niku kura nosaukumā minēts koka nosaukums,bet spriežot pēc gramatikas kļūdām atļaušos nedot vairāk par 12 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-07-24 14:23, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: rusologa pārdomas
Jo? Man ir taisnība.

  -1 [+] [-]

, 2016-07-24 14:24, pirms 8 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: šitā nerunā.Man jau te rakstija viens ar niku kura nosaukumā minēts koka nosaukums,bet spriežot pēc gramatikas kļūdām atļaušos nedot vairāk par 12 gadiem.
hahaha brīvlaiks vēl veselu mēnesi, vecīt
Krievija, Vācija, ASV?
Starp citu SpirtaCentrs guļ, man ahūnais slinkums forumā topiku taisīt https://swimswam.com/daily-mail-rep...
Un protams TVNETā tas raksts jau kādu stundu vismaz ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-07-24 14:30, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Tas Daily Mail ir avantūrisks dzeltenās preses rupors, kurš skrien notikumiem pa priekšu
Uz doto brīdi vēl NEKAS nav izlemts!
zinu zinu, bet avoti esot uzticami
Un tu domā, ka tā nebūs, ņemot vērā visu šito traci pēdējo mēnešu laikā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-24 14:39, pirms 8 gadiem
Mani tomēr ļoti pārsteidz tas ,ka Kendra Herisone uzstādija pasaule rekordu 100m barjerās ,bet tomēr nedosies uz OS

  +4 [+] [-]

, 2016-07-24 14:48, pirms 8 gadiem
weekedHeffonn rakstīja: Mani tomēr ļoti pārsteidz tas ,ka Kendra Herisone uzstādija pasaule rekordu 100m barjerās ,bet tomēr nedosies uz OS
Man liekas, ka amīšiem tur brauc pēc vietēja čempja rezultātiem un ja tur nebiji tajā noteiktajā skaitā, tad netiec.

     [+] [-]

, 2016-07-24 14:52, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: Man liekas, ka amīšiem tur brauc pēc vietēja čempja rezultātiem un ja tur nebiji tajā noteiktajā skaitā, tad netiec.
Tieši tā.

     [+] [-]

, 2016-07-24 15:02, pirms 8 gadiem
da_silva rakstīja: Man liekas, ka amīšiem tur brauc pēc vietēja čempja rezultātiem un ja tur nebiji tajā noteiktajā skaitā, tad netiec.
Feliksa 200 m arii nekvalificeejas...

     [+] [-]

, 2016-07-24 15:08, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: 50/50 Tā ir mana prognoze Pret Krieviju esot USA, Lielbritānija, Vācija, Austrālija, Par ir Ķīna, Īrija, Spānija, Ukraina, lai cik paradoksāli tas nebūtu, jo to pārstāv Doņeckietis Bubka, pārējie svārstās, acīmredzot grib iziet sausi no ūdens Kopumā 15 lēmēji, viss kas var būt
Un ko tad par Bubku brīnies ,jo viņš noteikti neatbalsta krievu pasaules slepkavas.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 15:27, pirms 8 gadiem
Kurā, no 28 sporta veidiem ASV nebūs pārstāvēta?

  +3 [+] [-]

, 2016-07-24 15:40, pirms 8 gadiem
T.G.H. rakstīja: Nu parcik krieviem aizliegts piedalīties, tad domaju, ka ASV izgrabs 80% medaļas vieglatlētika, tas 100%.
Zini, cik medaļas krievi dabūja pēdējā PČ vieglatlētikā? Pareizi, veselas četras! (kamēr ASV 18, Kenija 16, Jamaika 12)
15th IAAF World Championships Medal Table |...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-24 15:49, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Krievu pasaules slepkavas? Nav parāk patosīgi vārdi, LPSR komjaunieša garā? Pipec, cik daži Lettiņi var būt nozombēti ar proameikāniskumu, āprāc, un tad vēl brīnās, kāpēc tie, kas dzīvo ārpus LV, ir "prokremliski" ? Da tāpēc, ka neskatās tupās Panorāmas, TV3 un LNT ziņas, kuras vienpusīgi (proamerikāniski) atspoguļo visu pasaulē un arī Latvijā (imigranti, bēgļi, geji) notiekošo
Nodziedi PSRS himnu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-07-24 16:02, pirms 8 gadiem
A-Burts-ibio rakstīja: Priekš kam? Kāds te sakars ar PSRS un tās himnu? Jeb tu esi viens no tiem, kuri domā, ka ja reiz pret USA, tātad automātā par PSRS? izsakoties tava domubiedra, paranoiķa Swordmana vārdiem, aprobežots aunapiere esi!
Nu nodziedi gan. Tad atradīsi sakaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-07-24 16:07, pirms 8 gadiem
elements rakstīja: Zini, cik medaļas krievi dabūja pēdējā PČ vieglatlētikā? Pareizi, veselas četras! (kamēr ASV 18, Kenija 16, Jamaika 12)
http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-world-championships/15th-iaaf-world-championships-4875/medaltable
PC un EČ pirms OS vienmer ir ļoti nenopietni, tapec tas ir pilnīgas muļķības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 54 komentāri