Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vingrotājs Ivanovs nodrošina ceļazīmi uz Jaunatnes olimpiskajām spēlēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Vingrotājs Ivanovs nodrošina ceļazīmi uz Jaunatnes olimpiskajām spēlēm
Oļegs Ivanovs (no kreisās) un Aleksandrs Ļitvinovs ar treneri Igoru Vihrovu
Foto: Latvijas Vingrošanas federācija

Latvijas jaunais vingrotājs Oļegs Ivanovs sestdien Baku nodrošināja valstij vienu ceļazīmi uz oktobrī Argentīnā gaidāmajām Jaunatnes olimpiskajām spēlēm.

Jau citos kontinentos ceļazīmes vingrošanā tika sadalītas kontinenta meistarsacīkstēs, Eiropas čempionāts notiks vien augustā, tāpēc Baku tika sarīkotas atsevišķas atlases sacensības, kur vīru un dāmu konkurencē tika sadalītas pa 17 ceļazīmēm. Latvija uz atlasi devās ar maksimālajiem četriem dalībniekiem - Oļegu Ivanovu un Aleksandru Ļitvinovu puišu ieskaitē, kā arī Mariju Sajovko un Zani Petrovu starp dāmām.

Puišiem atlasē Ivanovs ar 75,532 punktiem izcīnīja 11. vietu un kvalificējās Jaunatnes olimpiskajām spēlēm. Īpaši veiksmīgs viņam bija atbalsta lēciens, kurā Ivanovs tika pie 13,700 punktiem.

Tikmēr Ļitvinovs ar 69,332 punktiem ierindojās 41. pozīcijā starp 54 dalībniekiem.

Ivanovs nodrošinājis Latvijai vienu ceļazīmi, tomēr nacionālajai federācijai ir iespējams pašai izlemt, kurš sportists brauks uz Argentīnu.

Meiteņu sacensībās Latvija pie ceļazīmes nespēja tikt. Šeit Petrova ar 41,098 punktiem guva 36. vietu, bet Sajovko ar 39,666 punktiem bija 38. pozīcijā starp 41 dalībnieci.

Izmantotie resursi:
https://thegymter.net/