Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Batleram 110 punkti, Anglija uzvar arī piektajā spēlē

Juris Miņins
Juris Miņins

Batleram 110 punkti, Anglija uzvar arī piektajā spēlē
Džoss Batlers
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien "Old Trafford" arēnā Anglijas izlase aizvadīja savu piekto spēli pret Austrāliju, kas norisinājās austrāliešu tūres ietvaros, un svinēja panākumu ar viena viketa pārsvaru.

Anglijas un Austrālijas sērijas liktenis jau bija izšķirts pirms kāda laika, kad 19. jūnijā angļi tika pie trešā panākuma, kas, protams, liedza austrāliešiem cerēt uz uzvaru sērijā, tiesa arī ceturtajā mačā uzvarēja laukuma saimnieki un šodien jau kļuva aktuāls cits jautājums – vai austrālieši spēs izvairīties no "sausā" zaudējuma visā sērijā?

Jāsaka, ka tieši piektajā ODI mačā Austrālijas izlase bija vistuvāk panākumam, taču Džoss Batlers izdarīja visu, lai viņu principiālie pretinieki paliktu bez uzvarām šajā spēļu sērijā.

Viņš, gūstot 110 punktus, bija rezultatīvākais spēlētājs visā mačā, turklāt, tieši viņš, ar diviem veiksmīgiem sitieniem, kas kopumā deva desmit punktus, mača beigās prata izraut Anglijas izlases uzvaru, lai arī pēc Adila Rašida izslēgšanas no mača angļiem palika vairs tikai viens vikets.

Te arī jāuzteic austrāliešu bouleru komanda, kas, pēc tam kā vienības uzbrucēji spēja gūt vien 205 punktus, izdarīja lielisku darbu, lai arī angļiem uzbrukumā nekas ārkārtējs neizdotos un vislielākais darītājs bija Billijs Stenleiks, kurš 10 overu laikā zaudēja tikai 35 punktus, paralēli no spēles izslēdzot trīs pretiniekus. 34 zaudēti punkti desmit overu laikā, kā arī viens vikets arī Eštona Agara kontā.

Tiesa, nevar teikt, ka angļu metēji būtu darījuši sliktu darbu, jo ne bez viņu veiksmēm austrāliešiem radās pamatīgas problēmas ar punktu gūšanu. Visvairāk Austrālijas komandas atsitējus bija "atkodis" Moīns Ali, kurš 8.4 overu laikā zaudēja 46 punktus, taču no spēles izslēdza četrus austrāliešus.

Ar šo zaudējumu noslēdzās piecu ODI maču sērija starp Angliju un Austrāliju, kura turpina vāji aizvadīt 50 overu mačus. Tiesa, uz mājām austrālieši vēl nedosies, jo viņiem ir jāaizvada vēl viens mačs pret Angliju, tiesa, šoreiz T20 formātā, kur Austrālijas izlase ir konkurētspējīgāka.

Tāpat ir jāatzīmē, ka šodien savu trešo savstarpējo testu maču ir sākušas Šrilankas un "West Indies" izlases. Pēc pirmās dienas situācija ir sekojoša - "West Indies" komanda 46.3 overos ir guvusi 132 punktus pie pieciem viketiem.

Atgādināsim, ka pirmajā cīņā uzvaru izcīnīja "West Indies", bet otrais mačs noslēdzās neizšķirti.

Izmantotie resursi:
https://www.icc-cricket.com/
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...