Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Pieccīņnieks Švecovs droši pārvar Pasaules kausa posma kvalifikāciju

Pieccīņnieks Švecovs droši pārvar Pasaules kausa posma kvalifikāciju
Pāvels Švecovs
Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs ceturtdien Sofijā droši pārvarēja Pasaules kausa ceturtā posma kvalifikācijas sacensības, kamēr Ruslanam Nakoņečnijam un Oleksandram Pinčukam tas neizdevās.

Vīru sacensībās kvalifikācijā bija trīs grupas, līdz ar to finālā iekļuva katras grupas labākie 12 atlēti. Švecovs ar 1125 punktiem savā grupā izcīnīja dalītu trešo vietu. Viņš bija otrs labākais paukošanā un devītais peldēšanā, līdz ar to skriešanas un šaušanas kombinācijā pilnīgi pietika ar 19. rezultātu.

Tikmēr naturalizētajiem Latvijas sportistiem sekmes bija švakākas - Nakoņečnijs ierindojās 23. vietā savā grupā, kamēr Pinčuks bija pēc peldēšanas izstājās.

Finālsacensības notiks sestdien.

Šīs sezonas pirmais etaps februāra beigās un marta sākumā notika Ēģiptē, toreiz Nakoņečnijam gūstot 21. vietu, bet Švecovam ierindojoties 25. pozīcijā, otrajā etapā marta beigās ASV Latvijas izlase nepiedalījās, paralēli dodoties uz treniņnometni, bet trešajā posmā mēneša sākumā Ungārijā Švecovs un Nakoņečnijs bija attiecīgi 29. un 30. pozīcijā.

Ukrainim Pinčukam Saeima 1. februārī piešķīra pilsonību par īpašiem nopelniem. Pirms pāris gadiem šādi pat pilsonību saņēma arī viņa tautietis Nakoņečnijs, kurš pārstāvēja Latviju Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.


Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.
Pāvels Švecovs. Foto: LOK

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā nepārvar kvalifikāciju

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien nepārvarēja Ankarā notiekošā Pasaules kausa otrā posma kvalifikāciju.