Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jūrmalā atgriezušās starptautiskās sporta deju sacensības

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jūrmalā atgriezušās starptautiskās sporta deju sacensības
WDSF open jauniešu LA deju finālistu apbalvošana.Foto: No organizatoru arhīva.

Nedēļas nogalē viesnīcā „Semarah hotel Lielupe” tika aizvadītas starptautiskās sporta deju sacensības „Baltic Rising Stars 2018”, kas abas dienas visās grupās kopā pulcēja vairāk nekā 500 pārus no 9 valstīm. Ļoti labi nostartēja Latvijas dejotāji, kuri četrās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga grupās jauniešiem un junioriem Standartdejās (ST) un Latīņamerikas (LA) dejās izcīnīja trīs uzvaras.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Jūrmalā atkal norisinājās sporta deju sacensības, kuras šoreiz notika Deju festivāla “Baltijas uzlecošās deju zvaigznes 2018” ietvaros. To rīkotāji DC “Spektrs” (Aigars Svars) un SDK “Stars” (Loreta Vainovska) šoreiz par sacensību vietu bija izvēlējušies atjaunotās viesnīcas „Semarah Hotel Lielupe” skaisto un mājīgo konferenču zāli, kas ar savu krāšņumu ir ļoti piemērota sporta deju sacensībām.

„Baltic Rising Stars 2018” sacentās dažāda vecuma un meistarības dejotāji, sākot ar pirmskolas vecuma bērniem un beidzot ar senioru grupas dejotājiem. Nenoliedzami vislielāko interesi raisīja otrā sacensību diena, kad jaunieši (16-18 g.) un Juniori II (14-15 g.) sacentās WDSF Open reitinga turnīrā abās deju programmās. Jauniešu grupā skatītāji varēja redzēt gan pasaules rangā desmitniekā esošos, gan Eiropas čempionātā finālā un pusfinālā tikušos deju pārus. Mūsu dejotāji iepriecināja savus līdzjutējus, WDSF grupās iegūstot četras godalgotas vietas, tajā skaitā trīs uzvaras.

Vispirms WDSF Open jauniešiem ST dejās 29 pāru vidū pārliecinoši pirmie bija pasaules rangā 4.vietā esošie Ričards Šteinfelds/Atile Žukaite („Dzintars”), bet 5.vietu ieņēma viņu kluba biedri un Latvijas vicečempioni Roberts Andersons/Jekaterina Rasimjonoka. Savukārt Latīņamerikas dejās tika izcīnīti Jūrmalas kausi un pasaules ranga vicelīderiem un Eiropas čempionāta finālistiem Leonardam Petkēvičam/Poļinai Cepilovai („Dzintars”) uzvara nācās grūtā cīņā ar Eiropas čempionāta pusfinālistiem no Izraēlas. Latvijas vicečempioni un Eiropas čempionāta 14.vietas ieguvēji Ņikita Toms/Laura Stūraine („Oro”) 28 pāru konkurencē nodrošināja Latvijai vēl vienu vietu finālā un ieguva 4.vietu.

Junioriem II LA dejās no 28 pāriem stabilu uzvaru izcīnīja Latvijas labākais pāris šajā grupā Aleksis Visockis/Kerija Ziemele (Škutāna deju skola), bet 5.vietu finālā ieņēma Kirils Bogačovs-Kudrevatihs/Milana Knirko. ST dejās Līvu Akvaparks kausa izcīņā Latvijas čempioniem Artūram Bielem/Marijai Kravčukai („Dzintars”) nācās atzīt Krievijas dejotāju pārākumu, ieņemt otro vietu, kamēr mūsu vicečempioni Gustavs Bergmanis/Helma Vīksna („Daugava”) noslēdza fināla sešinieku.

Festivāla laikā tā dalībnieki un viesi varēja vērot Jūrmalas deju vēstures foto izstādi, bet jaunie deju skolotāju meistarklasēs varēja praktizēties pie Agitas Mironovas.

Latvijas dejotājiem un treneriem pēc “Baltic Rising Stars” sacensībām bija iespēja papildināt savas zināšanas un prasmes seminārā pie pasaules kausa finālista profesionāļiem Andreja Borovska no Krievijas.

Arī nākošajā gadā Jūrmalā norisināsies "Baltic Rising Stars" sacensības.