Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Šāvējam Upelniekam pietrūkst līdz normatīvam

Šāvējam Upelniekam pietrūkst līdz normatīvam
Dainis Upelnieks sacensībās
Foto: bauskasdzive.lv

Latvijas stenda šāvējs Dainis Upelnieks pagājušās nedēļas nogalē startēja Pasaules kausa izcīņas posmā stenda šaušanā (apaļajā stendā), ierindojoties 64.vietā un trīs punktus atpaliekot no olimpiskā normatīva.

Summā Upelnieks ieguva 111 no 125 punktiem, taču vislabāko rezultātu uzrādīja pēdējā kvalifikācijas kārtā, kad sašāva 24 no 25 mērķiem, uzrādot 19.rezultātu. Diemžēl neprecizitātes citās kārtās (punkti pa kārtām – 20, 23, 21, 23, 24) kopvērtējumā neļāva pakāpties augstāk par 64.vietu 89 dalībnieku konkurencē, kur Dainis bija vienīgais Baltijas valstu pārstāvis.

Dainim tikai trīs punktu pietrūcis līdz olimpiskajai normai, kas ir 114 punkti. Tā nav nesasniedzama, jo sportista personiskais rekords ir 117 punkti. Tiesa, kā portālam Sportacentrs.com paskaidroja šāvējs, tad viss nav tik vienkārši: "Viena lieta ir izpildīt normatīvu, bet federācijai jāiegūst arī kvota olimpiādei, kuras mums nav. To var izcīnīt konkrētās sacensībās, teiksim, Eiropas un pasaules čempionātos. Apzinos, ka šobrīd iespēju tikt uz Londonas olimpiādi man nav, bet nākamajā četrgadē gan pacentīšos izdarīt visu, lai aizbrauktu uz Riodeženeiro 2016.gadā. Šobrīd galvenais ir sagatavoties Latvijas olimpiādei."

Upelnieks norādīja, ka tuvākajā nākotnē varētu realizēties kāda latviešiem ļoti vērtīga sadarbība – proti, ar 2000.gada olimpiskais čempions stenda šaušanā, ukrainis Mikola Miļčevs mūsējiem piedāvājis treniņnometni Odesā (Ukraina), ar ko Latvijas šāvējiem būtu jāatbild ar identisku laipnību, uzņemot Ukrainas pārstāvjus Latvijā un nodrošinot visu treniņiem nepieciešamo.

Jāuzsver, ka rīt Pasaules kausa posmā Londonā sacensības uzsāks leģendārais Afanasijs Kuzmins (ātršaušana no 25 metru attāluma), kurš startējis astoņās olimpiskajās spēlēs un šovasar cer piedalīties devītajās. Ņemot vērā pieredzi un panākumus, 65 gadus vecais olimpiskais čempions (1988.) un vicečempions (1992.) varētu saņemt Starptautiskās Olimpiskās komitejas "wild card", uzskata Upelnieks.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-04-24 19:21, pirms 12 gadiem
Nav slikti. Bet...ceru, ka pēc 4 gadiem būs.
A par A.Kuzminu... cepuri nost. Ceru, ka būs dalība arī Londonā. Nav jau nekāds te biatlonists... no kuriem pat skatītājiem jāsargās.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.
Foto: Aerodium
1

Toms Īvāns izcīna trešo vietu Pasaules kausā iekštelpu lidošanā

Ķīnas Tautas republikas īpašajā administratīvajā reģionā Makao notiekošajā 5. Pasaules kausa izcīņā, 3. Eiropas kausa izcīņā un 1. Āzijas kausa izcīņā iekštelpu lidošanā (indoor skydiving), kas norisinājās no 16. līdz 22. aprīlim, Latvijas pārstāvis Toms Īvāns (31) izcīnija Eiropas kausu un ieguva trešo vietu frīstaila jeb brīvās izvēles programā Pasaules kausa izcīņā.
Godalgoto trijnieks tranšejas stendā. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Latvijas kausa stenda šaušanā 1. posmā uzvar olimpietis Upelnieks un Jurgenovskis vecākais

Pirms dažām dienām Kuldīgā norisinājās Latvijas kausa izcīņas stenda šaušanā 1. posms, dalībniekiem sacenšoties gan apaļajā, gan tranšejas stendā. Par uzvarētājiem kļuva olimpietis Dainis Upelnieks un Tālis Jurgenovskis, kurš finālā pārspēja savu dēlu Kārli.