Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK apstiprina 2017.gada budžetu 6,4 miljonu eiro apmērā

Andrejs Siliņš

LOK apstiprina 2017.gada budžetu 6,4 miljonu eiro apmērā
Aldons Vrubļevskis un Žoržs Tikmers
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Piektdien Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās Asamblejas sesijā tika apstiprināta LOK ieņēmumu un izdevumu tāme 2017.gadam, kur vairāk kā 70% finanšu līdzekļu tiks novirzīta Olimpisko sporta veidu federāciju atbalstam.

“2016.gadā esam sekmīgi realizējuši LOK galvenos darbības virzienus – gatavošanos un piedalīšanos Jaunatnes II Ziemas Olimpiskajās spēlēs Lillehammerē un Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro”, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā atzina LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “Sadarbībā ar valsts institūcijām, partneriem un atbalstītājiem ir gūti vērā ņemami rezultāti – medaļas Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs un izcili rezultāti Riodežaneiro Olimpiskajās spēlēs, ko uzrādīja Laura Ikauniece-Admidiņa, Rebeka Koha un Aleksejs Rumjancevs. Diemžēl šoreiz netika izcīnītas Olimpiskās medaļas. Tāpat mūsu ziemas un vasaras sporta veidu atlēti ir uzrādījuši izcilus rezultātus Eiropas un pasaules čempionātos. Smaga cīņa bija par sporta programmu finansēšanu 2017.gadam, lai tā nebūtu mazāka par 2016.gadu. Priecē, ka šajā cīņā mūs atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija un Saeimas Sporta apakškomisija. Taču, lūkojoties nākotnē, šī cīņa nav beigusies, jo 2018.gada valsts budžeta projektā, finansējums atkal plānots 2015.gada bāzes līmenī.”

“Šis ir nozīmīgs gads Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas sportam, jo pēc nepilna gada visas pasaules spēcīgākie ziemas sporta veidu atlēti tiksies XXIII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā”, LOK Ģenerālajā asamblejā izteicās LOK ģenerālsekretārs un Olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers. “Tāpēc svarīga ir sporta organizāciju vienotība un sadarbība. Tomēr vienlaikus ir jāatrisina vairāki problēmjautājumi. Pirmkārt, valsts līdzfinansējums tehniskajai programmai ziemas sporta veidiem, valsts pasūtījuma sekmīgai izpildei, vismaz 733 518 EUR apmērā. Otrkārt, sportistu, treneru un apkalpojošā personāla konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšana. Treškārt, Latvijas Olimpiskās vienības attīstības programma sporta centrā “Mežaparks”, kas kalpotu Latvijas sportistu un sporta komandu konkurētspējas uzlabošanai pasaulē.”

LOK Ģenerālās asamblejas sesijas darbā piedalījās arī Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Saeimas Sporta apakškomisijas vadītājs Jānis Upenieks, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāre Līga Lejiņa un IZM Sporta departamenta vadītājs Edgars Severs. Ministru Prezidents Māris Kučinskis savā apsveikuma vēstulē LOK Ģenerālajai asamblejai uzsvēra: “Lai gan Latvijai ir savi Eiropas un pasaules čempioni un godalgoto vietu ieguvēji, joprojām jāiegulda liels darbs, lai Latvijas vārds skaļi izskanētu Phjončhanas ziemas Olimpiskajās spēlēs nākamajā gadā. Latvijas sportisti vienmēr ir spodrinājuši mūsu valsts slavu, viņu sasniegumi ir saliedējuši nāciju – var teikt, ka tā ir tradīcija, kas jāsaglabā un jāturpina”.

LOK darba galvenajām prioritātēm – Olimpisko spēļu sagatavošanās programmām, budžetā atvēlēti 2 140 481 eiro. No šīs summas 381 939 eiro atvēlēti Ziemas Olimpiskās spēles Phjončhana 2018 programmas apmaksai, savukārt Individuālo sporta veidu federāciju/savienību finansējumam un bāzes finansējumam individuālo sporta veidu federācijām/savienībām ir paredzēti 1 408 167 eiro.

Olimpiskās kustības jaunatnes programmām tiks tērēti 335 925 eiro, lai nodrošinātu Latvijas Jaunatnes Olimpiskās komandas līdzdalību Eiropas Jaunatnes vasaras Olimpiādē Ungārijas pilsētā Ģērā un nodrošinātu Latvijas Jaunatnes Olimpiādes organizēšanu šajā vasarā Cēsīs.

Īpašiem mērķiem iezīmētie līdzekļi sastāda 1 490 510 eiro. Šī nauda paredzēta treneru tālākizglītības, sporta veidu federāciju, LOK reģionālās, sporta veidu attīstības, Latvijas Olimpiskās akadēmijas, Latvijas Olimpiešu kluba un citu atbalsta programmu apmaksai. Tāpat finansējums paredzēts “Olimpiskās dienas 2017” organizēšanai un projekta “Sporto visa klase” nodrošināšanai, bet programmai TOP50, kas nodrošina labāko atlētu papildus atbalstu, gatavojoties Olimpiskajām spēlēm, ir atvēlēti 120 000 eiro.

Minētās programmas tiek īstenotas ciešā sadarbībā ar 38 Olimpisko sporta veidu federācijām. Pirmsolimpiskajā gadā, šie līdzekļi, galvenokārt, ir paredzēti sportistu treniņu darba apstākļu nodrošināšanai, sacensību inventāra iegādei un izgatavošanai, kā arī medicīniskajam nodrošinājumam. Daļa no federācijām piešķirtajiem līdzekļiem ir paredzēta Latvijas Olimpiskās vienības komandas sastāvos iekļauto treneru un sportistu mācību un treniņu darba nodrošināšanai.

LOK 2017.gadā turpinās atbalstīt deviņu reģionālo un sporta veidu Olimpisko centru attīstību, veicinot jaunatnes, tautas un augstu sasniegumu sporta aktivitātes valstī. 135 000 eiro plānoti kā līdzfinansējums visu reģionālo Olimpisko sporta centru modernizācijai un attīstībai. Savukārt, lai pildītu 2001.gadā uzsāktās valsts galvotās kredītsaistības reģionālo Olimpisko centru būvniecībai ir paredzēti 1 264 728 eiro.

Olimpisko programmu un pasākumu īstenošanai LOK saņem naudu no valsts pamatbudžeta, Starptautiskās Olimpiskās komitejas budžeta, kā arī no ziedotājiem un pašu saimnieciskās darbības.

Asamblejas sesijā piedalījās LOK individuālie locekļi un Olimpisko sporta veidu federāciju pilnvarotie pārstāvji, valsts amatpersonas, Nacionālās sporta padomes locekļi, viesi un žurnālisti.

Informāciju sagatavoja
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs

  +3 [+] [-]

, 2017-03-24 18:16, pirms 7 gadiem
Lai paņem naudu no Gunčas. Futbolam tāpat naudu nevajag. Skatīties Lv izlases spēles futbolā var salīdzināt ar sīpolu sagriešanu. Vnk sēdi un raudi.

     [+] [-]

, 2017-03-24 20:23, pirms 7 gadiem
Misters 30% savu daļu ierēķināja?

     [+] [-]

, 2017-12-11 00:49, pirms 6 gadiem
Apstiprina 2017.gada budžetu, kad pēc nepilnām 3 nedēļām jau būs 2018.gads.

Vai arī Es neizprotu virsraksta būtību?