Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latīņamerikas dejās pieaugušo grupā jauni čempioni

Latīņamerikas dejās pieaugušo grupā jauni čempioni
M.Smolko/V.Puhovika.

Latvijas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās, kas sestdien norisinājās Valmierā un ko rīkoja Latvijas Sporta deju federācija sadarbībā sporta deju klubu "Saltāre", pieaugušo grupā pirmo reizi par valsts čempioniem kļuva SDK „Vecrīga” dejotāji Marts Smolko un Viktorija Puhovika, bet jauniešu grupā (16-18.g.) otro gadu pēc kārtas nepārspēti palika Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija.

Sestdien piepildītajā Valmieras pamatskolas sporta zālē Latvijas sporta deju pāri sacentās LA dejās (Samba, Ča-ča-čā, Rumba, Pasodoble, Džaivs). Valsts čempionāts Vidzemes lielākajā pilsētā atgriezās pēc četrpadsmit gadu pārtraukuma. Sacensības tiesāja deviņi tiesneši no deviņām valstīm. Pieaugušo grupā iepriekšējo gadu uzvarētāji ir beiguši savu karjeru vai arī pārstāv citu valsti, tāpēc Valmierā tika noskaidroti jaunie čempioni. Savu favorīta statusu apliecināja Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kas par līderiem LA dejās kļuva pirms pusotra gada, taču pērn čempionātā piekāpās Jevgēņijam Suvorovam un Tīnai Bazokinai. Šoreiz Marts ar Viktoriju ļoti pārliecinoši uzvarēja visās piecās dejās, pirmo reizi kļūstot par uzvarētājiem valsts čempionātā. Ļoti stabili otrie bija un savu labāko rezultātu sasniedza viņu kluba biedri Kristaps Kalva un Lesija Bogačova, kuriem pērn bronzas godalgas.

Līdzīgajā cīņā par trešo vietu starp pārējiem četriem fināla pāriem veiksmīgāki izrādījās Karols Junelis un Kristīna Garifuļina no SDK „Dzintars”, kuri dienas seansā bija uzvarējuši U21 grupā un kuri vienīgie bija „jauniņie” pieaugušo grupas finālā. Viņiem pēc ceturtās dejas Pasodobles bija vēl vienāds punktu skaits ar ceturtās vietas ieguvējiem Kārli Treiju un Anastasiju Krivošejevu no SDK „Mario”, kuriem divu vietu kāpums, salīdzinot ar 2013.gadu. Pagājušā gada ceturtās vietas ieguvējs Valters Frickauss ar jauno partneri Laimu Ozoliņu (SDK „Daugava”) atpalika vienu punktu un ieņēma piekto vietu, bet ar noslēdzošo sesto vietu finālā nācās samierināties šā gada desmit deju čempioniem Martam Puniņam un Danai Jēkabsonei, kuri kopš februāra vidus pārstāv jauno klubu – „Dūšas deju skolu”. Šo četru pāru vērtējums bija diezgan līdzīgs, tāpēc arī katrs no viņiem kādā no dejām ieguva gan trešo un ceturto vietu, gan arī piekto un sesto vietu.

Pirmo divu vietu ieguvēji ieguva tiesības pārstāvēt mūsu valsti aprīlī Eiropas čempionātā Orhusā (Dānija). Pērn Smolko un Puhovika kontinenta čempionātā iekļuva pusfinālā un izcīnīja ļoti augsto 8.vietu. Jaunie čempioni 22.martā piedalīsies Pasaules kausā, kas notiks Francijas pilsētā Marseļā.

Jauniešu grupā pārliecinošu sniegumu rādija un pagājušā gada panākumu atkārtoja SDK „Vecrīga” dejotāji Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija, kuriem katrā dejā tuvu bija un vienā (Rumbā) arī pārspēja otrās vietas ieguvēji Karls Aņiščenko un Estere Klapere (Škutāna deju skola). Bronzas godalgas ieguva Everts Gulbis un Elīna Kalvāne no SDK „Vecrīga”.

Junioru II grupā (14-15.g.) par uzvaru līdzīgi cīnījās divi pāri. Pateicoties pirmajām vietām pēdējās trijās dejās, Leonards Petkevičs un Polina Cepilova no SDK „Dzinatrs” apsteidza Dāvi Rauzu un Melisu Bessonovu (Škutāna DS). Abi pāri pārstāvēs mūsu valsti marta beigās pasaules čempionātā Maskavā. Godalgoto trijnieku noslēdza Pēteris Škavronskis un Mišela Petruņa no Škutāna DS. Junioru I (12-13.g.) pārliecinoši pirmie bija Daņils Sitovs un Kerija Ziemele („Deju studija 7”), bet Bērnu grupā (11.g. un jaunāki) nepārspēti palika Aleksis Visockis un Serafima Čistjulina no Škutāna DS.

 



Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.