Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijas loka šaušanas čempionātā zelta medaļa arī latvietei

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltijas loka šaušanas čempionātā zelta medaļa arī latvietei
Baltijas loka šaušanas čempionāta veiksminieki
Foto: archery.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē, Olimpiskā centra „Ventspils” vieglatlētikas manēžā norisinājās Baltijas čempionāts loka šaušanā, kurā piedalījās 80 loka šāvēji no Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas un Latvijas, informē pasākuma organizatori un atbalstītāji.

Sacensībās notika individuālā un MIX komandu vērtējumā vingrinājumā Indoor round 25 + Indoor round 18 + turnīri, olimpiskā loka un kompaktloku klasēs pēc SET sistēmas.


Latvijas Loka šaušanas federācijas redzējums: "Rezultāti ir ļoti blīvi. Dažu censoņus vietas kvalifikācijā izšķīra tikai izšauto desmitnieku skaits. Tā pati tendence bija vērojama arī turnīrcīņās – RM loku klases uzvarētājam sacensību gaitā bija jāizšauj pieci shoot off! Secinājums - mūsu rezultātu progress sācis buksēt un jāmeklē jauni, radikāli risinājumi. Tiesnešu brigādes darbs bija raits un neuzkrītošs, tajā pašā laikā arī ļoti profesionāls! Diemžēl ne viss bija tik jauki kā gribētos. Pirmkārt, nolikums – svētdienas nīkšana starp individuālo un MIX komandu turnīriem turpmāk ir nepieļaujama. Otrkārt, vairogi – diemžēl viņi ir jau daudz cietuši un viņus pirms šāda ranga sacensībām bija jāsaremontē. Un beigu beigās bardaks ar viesnīcām… Labi, bija problēmas ar Eirovīziju, un sportisti visu sapratīs, kaut kā pielāgosies, bet uzaicināt vienīgo augstākās kategorijas tiesnesi Baltijā un piedāvāt viņai nakšņot vienā numurā ar svešu vīrieti ir ne tikai nepieļaujami, bet pat amorāli... No kļūdām nav jābaidās, tās ir jāapzina un jālabo!"


Sacensības organizēja Latvijas loka šaušanas federācija sadarbībā ar SK „Odisejs”, Olimpiskā centra “Ventspils“ un Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu.



Baltijas čempioni 2014:
olimpiskā loka klasē vīriešiem – Antans Barkausks (Lietuva),
olimpiskā loka klasē sievietēm – Anete Kreicberga (Latvija),
kompaktloka klasē vīriešiem – Alfreds Stankus (Lietuva),
kompaktloka klasē sievietēm – Inga Kizeļauskaite (Lietuva).

Izmantotie resursi:
www.ventspils.lv
www.archery.lv

  +1 [+] [-]

, 2014-02-24 16:31, pirms 10 gadiem
Paldies organizatoriem par visu, jo Ventspilī sacensības vienmēr ir baigi foršas un tā bija arī šoreiz.

     [+] [-]

, 2014-02-24 22:36, pirms 10 gadiem
Sacensības organizēja Latvijas loka šaušanas federācija sadarbībā ar SK „Odisejs”. Sacensību nolikumu un programmu apstiprina Latvijas loka šaušanas federācija. Pirms sacensībām tehniskā komisija un galv.tiesnese pārbauda vairogu un inventāra atbilstību sacensībām.Problēmas netika konstatētas vai sīkproblēmas atrisinātas uz vietas. Sacensības sakas laicīgi. Attiecībā par viesnīcām, problēmas bija un tās tika atrisinātas pozitīvi. Par problemām ar viesnīcām LLŠ federācijai un visiem loka šāvējiem bija paziņots mēnesi pirms sacensībām.

Ar visu cieņu,
Marija
LSLŠK " ODISEJS"