Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

67 vārdi. Kariņa valdība darāmo darbu sarakstā atvēlējusi vietu arī sportam

Jānis Celmiņš

67 vārdi. Kariņa valdība darāmo darbu sarakstā atvēlējusi vietu arī sportam
Krišjānis Kariņš. Foto: Dāvis Ūlands/F64

Pēc teju sešpadsmit nedēļu gara valdības veidošanas procesa tam vakar tika pielikts punkts. Portāls Sportacentrs.com ar interesi ieskatījās Krišjāņa Kariņa veidotā Ministru kabineta iecerēto darbu sarakstu – deklarāciju, lai uzzinātu, kas tajā teikts par sportu.

Dokumentā, kas sastādīts uz 25 lpp., sportam atvēlēta vieta apakš sadaļā “Latvijas cilvēki”. Līdzās sportam šajā sadaļā arī demogrāfija, labklājība, izglītība, veselības aprūpe, kultūra un nacionālā identitāte un mediju informācijas telpa. Sportam atvēlēti 67 vārdi…

Sportam MK deklarācijā atvēlēti trīs apakšpunkti:


171. Pārskatīsim sporta nozares finansēšanu, nodrošinot stabilu ilgtermiņa finansēšanas modeli un diskutējot par prioritāri atbalstāmajiem sporta veidiem augstu sasniegumu sportā, tai skaitā paralimpiskajā kustībā.

172. Pilnveidosim sporta pārvaldības un infrastruktūras sistēmu, izvērtējot NVO deleģētās funkcijas un atbildību sporta nozares attīstībā, lai veicinātu jaunatnes sporta, tautas sporta, pielāgotā sporta un augstu sasniegumu sporta attīstību.

173. Veicināsim veselīgu dzīvesveidu un stiprināsim tautas sporta attīstību, sākot ar sporta nodarbībām skolā.

Lai gan sākotnēji šķiet pieticīgi un visai plāni, ieskatoties iepriekšējo valdību deklarācijās, tas nav nemaz ne tik maz. To apstiprina arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. “Deklarācijā fiksētais vieš cerības, ka situācija nozarē tiks stabilizēta. Izskatās, ka varētu tikt veiktas pārdomātas un uz attīstību veiktas reformas. Pirmo reizi šādu dokumentu ietvaros ir parādījusies atsevišķa sadaļa ar nosaukumu “Sports”. Atšķirībā no iepriekšējām valdību deklarācijām, kurās bija tikai viens punkts, kas mēģināja risināt kādu sasāpējušu jautājumu, šoreiz ir trīs. Manuprāt, visi trīs punkti atbild uz aktuāliem jautājumiem. Ir akcentēts arī jautājums par prioritāri atbalstāmajiem sporta veidiem, kas ir ļoti būtiski un pareizi,” pauž Tikmers.

Sports joprojām paliks Izglītības un Zinātnes ministrijas paspārnē, kuru vadīs Jaunās konservatīvās partijas pārstāve Ilga Šuplinska. “Viņa ir cilvēks ar modernu domāšanu, kura ļoti atbildīgi un profesionāli vērtē situāciju nozarē,” uzskata Tikmers. LOK ģenerālsekretāra balsī kopumā jūtams piesardzīgs optimisms.

Jaunās konservatīvās partijas dominance jūtama arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijā. Kuluāros runā, ka varētu tikt veidoti divi jauni posteņi. Izglītības n Zinātnes ministre jau paguvusi izteikties, ka viņai būs padomnieks sporta jautājumos. Tāpat varētu tikt veidots jauns – apvienots (…un sporta jautājumos) postenis. Šo amatu ieņemošais cilvēks varētu darboties arī kā Ministru kabineta vadītāja padomnieks sporta jautājumos. Sporta organizāciju vadītājiem tādejādi varētu nenākties tik bieži “klauvēties” pie Izglītības un Zinātnes ministrijas durvīm, vai meklēt pieeja premjera biroja vadītājam. Neformāli tiek runāts, ka Kariņa padomnieks sporta jautājumos varētu būt Jānis Upenieks, kuram ir liela pieredze darbā Saeimā. Viņš iepriekš vadījis arī Sporta apakškomisiju.

Deklarācija par Artura Krišjāņa Kariņa vadītā MK iecerēto darbību pieejama šeit!

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 11:33, pirms 5 gadiem
171. Pārskatīsim sporta nozares finansēšanu, nodrošinot stabilu ilgtermiņa finansēšanas modeli un diskutējot par prioritāri atbalstāmajiem spirta veidiem augstu sasniegumu sportā, tai skaitā paralimpiskajā kustībā.

Kam tad šie gļuks par spirtu gadījās - valdībai vai Celmiņam?

  +5 [+] [-]

, 2019-01-24 11:36, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: 171. Pārskatīsim sporta nozares finansēšanu, nodrošinot stabilu ilgtermiņa finansēšanas modeli un diskutējot par prioritāri atbalstāmajiem spirta veidiem augstu sasniegumu sportā, tai skaitā paralimpiskajā kustībā.

Kam tad šie gļuks par spirtu gadījās - valdībai vai Celmiņam?
sports un spirts nekad škirts

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 11:40, pirms 5 gadiem
neputns rakstīja: 171. Pārskatīsim sporta nozares finansēšanu, nodrošinot stabilu ilgtermiņa finansēšanas modeli un diskutējot par prioritāri atbalstāmajiem spirta veidiem augstu sasniegumu sportā, tai skaitā paralimpiskajā kustībā.

Kam tad šie gļuks par spirtu gadījās - valdībai vai Celmiņam?
Celmiņam, deklarācijā ir sporta - https://www.mk.gov.lv/sites/default...

  +1 [+] [-]

, 2019-01-24 11:48, pirms 5 gadiem
Auto-corrects. Piedodami, Celmiņ!

  -2 [+] [-]

, 2019-01-24 12:05, pirms 5 gadiem
Redzēsim vai šī valdība reāli labos pērnās valdības satirsto sporta sfēru

  +6 [+] [-]

, 2019-01-24 12:11, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Redzēsim vai šī valdība reāli labos pērnās valdības satirsto sporta sfēru
gribas caur ziedojumiem atkal "otkatus" saņemt?

  -2 [+] [-]

, 2019-01-24 12:35, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: gribas caur ziedojumiem atkal "otkatus" saņemt?
Es nesaprotu, nu ko var muldēt? Jums loģiskās domāšanas nav? Loģiski ir tas, ka ja valsts kārto ziedojumu tēmu, tad no otras puses kārto, lai sportistiem/klubiem būtu vieglāk darboties. Tā ir galīgākā muļķība, ka pārveidojot ziedojumus nekas cits netiek darīts, respektīvi, tālāk pašiem sportistiem un funkcionāriem ir jākuļas pašu spēkiem, pat federācijām. Es to redzu tā, ka ja nogriež finansējumu, tad, piemēram vieglatlētikā tiek palielināts valsts finansējums, vai kāds cits atbalsts. Klubu sakarā, piemēram, līgām mazākas iemaksas un, tā kā, man basketbols ir tuvāks, tad piemēram, normālu sistēmu ar pārraidēm, mārketingu utt.

Es tā raugos uz ikvienu sfēru, ja kaut kur paaugstini prasības, tad strādā pie tās sfēras otras puses, lai tās prasības nebūtu tik smagas, kas nenodarītu nopietnu kaitējumu. Teiksim lauksaimniecībā, man dažas jaunas prasības paceļas, kamēr citas tiek vai nu likvidētas, vai pārveidotas, kas kopsummā, priekš manis, nav nekas smags un lielu izmaksu radošs

  +5 [+] [-]

, 2019-01-24 12:37, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Redzēsim vai šī valdība reāli labos pērnās valdības satirsto sporta sfēru
Jaunups atkal piķi varēs kustināt ne?

     [+] [-]

, 2019-01-24 20:45, pirms 5 gadiem
Totāls Pļeriņš būs atkal Latvijas premjers.