Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Karatistiem divas sudraba medaļas

Šodien mājās no Stambulas (Turcija) atgriežas Latvijas karatē-do kadetu un junioru izlases, kuras no 19. līdz 21. oktobrim Turcijas galvaspilsētā piedalījās 5. pasaules karatē-do čempionātā WKF (World Karate Federation) versijā kadetiem (16-17 gadi) un junioriem (18-20 gadi).

Čempionāta otrajā dienā lielisku rezultātu, startējot kadetu grupā, svarā līdz 55kg uzrādīja jelgavnieks Kalvis Kalniņš, kurš savās pirmajās oficiālajās WKF meistarsacīkstēs, uzvarot visās četrās apakšgrupas cīņās (ar rezultātu 9:1 tika pārspēts Tunisijas sportists, ar 8:0 meksikāns, 2:0 turks un ar 4:0 bulgāru karatists) iekļuva čempionāta finālā, kur pretīm stājās vienaudzim no Irānas. Līdzīgā cīņā ar 0:2 jelgavnieks tomēr piekāpās irānim, tādā veidā kļūstot par pirmo pasaules vicečempionu no Latvijas karatē pastāvēšanas vēsturē WKF versijā.

Sacensību pēdējā dienā savu meistarību apliecināja arī rīdzinieks Ruslans Sadikovs. Startējot junioru grupā, svārā līdz 70kg, viņam izdevās atkārtot komandas biedra panākumu un ar uzvarām piecās apakšgrupas cīņās iekļūt finālā. Cīņā par zeltu Sadikovs ar 0:7 atzina Azerbaidžānas sportista pārākumu. Tādā veidā ieskaitot Latvijas izlases kontā otro sudrabu, kas no 83 pieteiktajām valstu komandām ierindoja mūsu kadetu junioru izlasi augstajā 12. vietā. Aiz sevis tika atstātas tādas karatē lielvalstis, kā Krieviju, Horvātiju, Nīderlandi un Angliju.

Informāciju sagatavoja: Andris Vasiļjevs


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-23 10:58, pirms 17 gadiem
tiesam malociki..info par parejiem ari varetu ievietot!? Kalvis apaksgrupa baigi noaardiijies!!
, 2007-10-23 13:43, pirms 17 gadiem
Labie čaļi, riktīgi sadeva saviem konkurentiem!!!
, 2007-10-23 14:00, pirms 17 gadiem
Zheel, ka Davidam Eljašanam nepaveicas, pirmaja apli dzekam nepaveicas ar izlozi un bija jacinas ar cempionata uzvaretaju Japani, kur lidziga cinja, deelj sodiem, vins zaudeja, iespejams, ja nebutu jacinas tiesi ar Japani Latvijai butu 3 medala! Zheel ka taa, bet divas medalas arii labi! Gaidism nakamo chempi!
, 2007-10-23 17:37, pirms 17 gadiem
yee,tieshaam malachi
, 2007-10-23 18:54, pirms 17 gadiem
super, Kalvis un tas otrs džeks - abi baigie malači!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.