Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šogad naturalizētajam Pinčukam piektā vieta Eiropas U24 čempionātā modernajā pieccīņā

Agris Suveizda

Šogad naturalizētajam Pinčukam piektā vieta Eiropas U24 čempionātā modernajā pieccīņā
Oleksandrs Pinčuks. Foto no sportista "Facebook" profila

Latviju pārstāvošais ukraiņu modernais pieccīņnieks Oleksandrs Pinčuks ierindojās piektajā pozīcijā Eiropas U24 čempionātā.

Paukošanā Pinčuks uzvarēja 16 no 25 dueļiem un ar 234 punktiem uzrādīja piekto labāko rezultātu, bet peldēšanā viņš distanci veica divās minūtēs un 10,85 sekundēs un tika pie 289 punktiem, kas bija divdesmitais labākais rādītājs.

Jāšanā Pinčukam 293 punkti un sestā vieta, bet kombinācijā Latvijas pilsonis tika pie 593 punktiem (septītais rādītājs). Summā viņam 1409 punkti, par 13 apsteidzot poli Danielu Lavrinoviču un par trim atpaliekot no ungāra Kardoša Bences. Triumfēja polis Lukašs Gutkovskis (1437), apsteidzot ukraini Vladislavu Ridvanski (1435) un baltkrievu Artjomu Jevstigņejevu (1420).

Ukrainis Oleksandrs Pinčuks Latvijā uzturas jau vairākus gadus, un šā gada sākumā Saeima pārliecinoši atbalstīja likumprojektu par Pinčuka uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem valsts labā. No 88 deputātiem 86 balsoja par, viens nobalsoja pret un viens atturējās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Modernās pieccīņas federācija