Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Loka šāvēja Nēringa-Martinosne kļūst par Eiropas čempioni 3D sacensībās

Loka šāvēja Nēringa-Martinosne kļūst par Eiropas čempioni 3D sacensībās
Ketija Nēringa-Martinsone. Foto: Northmen

Latvijas loka šāvēja Ketija Nēringa-Martinsone izcīnījusi uzvaru Zviedrijā notikušajā Eiropas 3D čempionātā, kurā sportisti sacentās apvidus loka šaušanā pa 3D dzīvnieku maketiem.

Vispirms kvalifikācijā LW klasē Nēringa-Martinsone bija trešā labākā, bet pēc tam visveiksmīgāk darbojās izslēgšanas sacensībās, finālā ar 39:34 pieveicot spānieti Ensarnu Garrido Lasaro.

Izslēgšanas cīņas čempionātā notika pēc jauna formāta – 22 labākie loka šāvēji katrā grupā tiek sadalīti 4 apakšgrupās un cīnās izslēgšanās cīņās atkarībā no kvalifikācijā iegūtās vietas. Izslēgšanas cīņās šauj 6 mērķus ar vienu bultu (maksimālais punktu skaits ir 66), finālcīņās pa 4 mērķiem (maksimālais punktu skaits – 44). Komandu cīņās piedalās valsts komanda ar 3 dažādu loku šāvējiem un pēc kvalifikācijas par medaļām turpina cīnīties labākās 8 komandas šaujot pa 4 mērķiem.

Pārējie Latvijas sportisti nespēja sekot Nēringas-Martinsones piemēram. Tā BW klasē Marina Rjabkova guva 15. vietu, Kristaps Novads bija 21. pozīcijā starp LM klases sportistiem, bet Agate Zālīte un Viva Medne ierindojās attiecīgi 32. un 34. vietā CW klasē.

Tikmēr Latvijas sieviešu komanda Nēringa-Martinsone, Rjabkova un Zālīte bija astotajā vietā kvalifikācijā, bet pēc tam ceturtdaļfinālā zaudēja Itālijai un arī palika astotajā vietā.

Pavisam sacensībās 4 loku klasēs sacentās 255 loka šāvēji no 23 Eiropas valstīm.

Izmantotie resursi:
Eiropas 3D čempionātā skan Latvijas himna!...


Foto: Amber O-Week & Dzintaru O-Cup
4

700 orientieristi no 14 valstīm Lieldienās startēs "Dzintara kausā", atklājot LK sezonu

Lieldienās uz Mangaļsalu dosies teju 700 orientēšanās sporta baudītāju no 14 valstīm, lai piedzīvotu unikālo sacensību apvidu un pieredzētu sīvas cīņas par pjedestāla pozīcijām divās vidējās distancēs "Dzintaru O-Cup", kas atklās Latvijas kausu sezonu orientēšanās sportā. MW 18, 20 un 21E grupās dalībnieki otrajā dienā startēs pēc iedzīšanas principa, kas pasākumu padarīs vēl skatāmāku un aizraujošāku.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Sabīne Musajeva un Artūrs Reinholds. Foto: Aksels Ambergs.
1

Reinholds un Musajeva uzvar Latvijas čempionātā galda tenisā

Artūrs Reinholds un Sabina Musajeva kronēti par čempioniem pagājušajā nedēļas nogalē notikušajā SynotTip Latvijas 2024. gada individuālajā čempionātā galda tenisā, bet, pieskaitot dubultspēles, zelta medaļas nopelnīja arī Baiba Bogdanova, Margarita Smirnova, Oļegs Kartuzovs un Aleksandrs Maskaļonoks.