Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nīderlandietes lauka hokeja EČ pusfinālā iznīcina Angliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Nīderlandietes lauka hokeja EČ pusfinālā iznīcina Angliju
Saja van Māsakera svin vārtu guvumu
Foto: EPA/Scanpic

Šodien Starptautiskās hokeja federācijas (FIH) rīkotajā dāmu Eiropas čempionātā lauka hokejā tika izspēlēti pusfināli, pirmajā no kuriem Nīderlandes hokejistes ar 8:0 sagrāva anglietes.

Šodien Eiropas čempionātā lauka hokejā kungi atpūtās pirms izšķirošajām cīņām, jo savus pusfinālus bija aizvadījuši jau vakardien, bet dāmām tie notika šodien.

Pirmajā spēlē tikās Anglijas un Nīderlandes valstsvienības. Jāpiebilst gan, ka, lai arī anglietes Eiropas līmenī ir uzskatāmas par gana labu vienību un arī šī gada EČ grupu turnīru aizvadīja pārliecinoši, uzvarot B apakšgrupā, Nīderlandes izlase bija šīs spēles favorītes, jo uz šo brīdi no visiem pēdējo gadu lauka hokeja prestižākajiem tituliem viņu rīcībā ir uzvaras teju visos – Pasaules kausā, Čempionu kausā, Pasaules līgā, Pro līgā un arī Eiropas čempionātā. Tikai 2016. gada olimpisko spēļu zelts ir Lielbritānijas rīcībā.

Eiropas čempionātā Lielbritānija gan nav pārstāvēta, jo tās vietā katra Lielbritānijas zeme spēlē atsevišķi. Tiesa, tā kā Anglijas komanda ir spēcīgākā no visām, tad šai spēlei, protams, varēja iedomāties arī šādu, "atriebības", kontekstu.

Lai vai kā, bet nīderlandietes maču sāka samērā lēni un pirmos vārtus guva vien ceturtdaļas izskaņā, taču, acīmredzami, šodien bija īstā diena, lai atcerētos teicienu par lēno un labo nākšanu, jo atlikušajā daļā anglietes tika nomētātas un otrajā, kā arī trešajā, ceturtdaļā nīdelandietes guva pa vēl diviem vārtiem, bet maču noslēdzošajā cēlienā bumbiņa vārtos tika raidīta trīsreiz un tādā veidā noformēta uzvara ar 8:0.

Pēc šīs cīņas par turnīra rezultatīvāko spēlētāju, ar pieciem gūtiem vārtiem četros mačos, kļuva Nīderlandes spēlētāja Saja van Māsakera.

Savukārt otrajā pusfinālā tikās Spānijas un Vācijas dāmu izlases. Pirmo ceturtdaļu noslēdzot esot zaudētājos ar 0:1, vācietes prata atspēlēties, jo puslaikā devās jau pie neizšķirta rezultāta, bet pēdējā ceturtdaļa tika sagaidīta atrodoties vadībā ar 2:1. Pēdējās 15 minūtēs komandas sarīkoja diezgan interesantu cīniņu, jo spēles 52. minūtē spānietes rezultātu izlīdzināja, bet vācietes uzvaru izrāva mača pēdējā minūtē, kad vārtos bumbiņu raidīja Nika Lorenza.

Līdz ar to, Nīderlandei svētdien būs jāaizstāv savs Eiropas čempionu tituls pret Vācijas dāmām. Anglija un Spānija tikmēr cīnīsies par bronzas medaļām.

Bez pusfināliem šodien notika arī cīņas par palikšanu elites grupā. Jāsaka, ka arī šīm cīņām, lai arī te vairs nav runa par medaļām, sportiskās intrigas netrūka. Pirmajā dienas spēlē norisinājās abu grupu turnīra vājāko komandu, Krievijas un Baltkrievijas, cīņa. Lai arī iepriekšējā turnīra posmā abas komandas nespēja tikt pie panākumiem, kopumā Krievijas dāmas spēja demonstrēt konkurētspējīgāku sniegumu un arī šodien izrādījās ievērojami labākas par baltkrievietēm – 5:0.

Otrajā "atpalicēju grupas" spēlē tikās īrietes un turnīra saimnieces beļģietes. Lai arī kopumā spēle bija diezgan cieša, pirmspēdējā mača minūtē Īrijas komandas gūtie vārti izjauca mača "status quo" (2:1) un ļāva īrietēm izvirzīties vadībā turnīra kopvērtējumā.

Interesantā situācijā šobrīd ir nokļuvušas beļģietes, kuras pirms pēdējās kārtas ieņem trešo vietu apakšgrupā un tā jau ir vieta "sarkanajā zonā", t.i., finišējot trešajām, viņām būs jāpamet spēcīgāko sabiedrība. Tiesa, izšķirošais mačs viņām ir jāaizvada pret Baltkrieviju, kamēr Krievijai, kas, pateicoties lielākam gūto vārtu skaitam, ir otrajā vietā būs jācīnās pret grupas līderi, Īriju.

Izmantotie resursi:
Home | FIH

     [+] [-]

, 2019-08-24 00:16, pirms 5 gadiem
kāpēc par lauka hokeju drukā,bet par badmintona čempi ne...tas tomēr mums pazīstamāks sports