Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gulbe un Pušpure iekļūst olimpiskās atlases finālā, nāk klāt vēl viena kvota

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gulbe un Pušpure iekļūst olimpiskās atlases finālā, nāk klāt vēl viena kvota
Elza Gulbe un Sanita Pušpure
Foto: Detlev Seyb / worldrowing.com

Lucernā, Šveicē turpinās pēdējās kvalifikācijas sacensības akadēmiskajā airēšanā pirms Rio olimpiskajām spēlēm. Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe un Īrijas latviete Sanita Pušpure šodien pārliecinoši kvalificējās finālsešiniekam, kur ir nevis trīs olimpiskās ceļazīmes, bet jau četras.

Starptautiskā airēšanas federācija (FISA) šajās dienās paziņoja, ka sieviešu atlases finālā būs vēl viena ceļazīme uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Nav izmantota viena eksotisko valstu kvota ("tripartite"), līdz ar to nolemts, ka šī kvota tiks ceturtās vietas ieguvējai pēdējās atlases sacensībās. Tādējādi sieviešu vieniniekos Lucernā tiks sadalītas četras ceļazīmes, nevis trīs. Tā ir ļoti laba ziņa arī latviešu airētājām. Tiek lēsts, ka 24. maija izšķirošajā cīņā viena no favorītēm būs Sanita Pušpure, kura arī uz Londonas olimpiādi tika pēdējā brīdī. Ļoti iespējams, ka arī mūsu Elza Gulbe nopietni pretendēs uz Rio.

Šodienas pusfinālos 12 sportistes tika sadalītas pa diviem braucieniem. Pirmajā pusfinālā izteikta favorīte bija uzvarām bagātā jaunzēlandiete Emma Tviga, kā otrā kotējās Īrijas latviete Sanita Pušpure, bet kā trešā labākā pozicionējās mūsu latviete Elza Gulbe. Kā jau bija gaidāms, trīs ceļazīmes uz finālu izcīnīja tieši šīs sportistes un tieši šādā secībā - varenā jaunzēlandiete (07:36.750), svešzemju latviete (07:40.460) un pašmāju latviete (07:46.690). Arī otrajā pusfinālā pārsteigumu nebija - ceļazīmes uz lielo finālu ieguva Londonas olimpisko spēļu vicečempione Fī Udbija Ērihsena (Dānija), nepilnus 44 gadus vecā baltkrieviete Jekaterina Karstena (seškārtējā pasaules čempione un divkārtējā olimpiskā čempione) un 2013. gada pasaules universiādes čempione Natālija Dovgodko no Ukrainas.

Kā jau ziņots, pirms divām nedēļām Eiropas čempionātā Elza Gulbe pirmoreiz airēja pieaugušo A finālā, turklāt izcīnīja sudraba medaļu, savukārt Sanita Pušpure otro reizi karjerā ieguva kontinentālo bronzu. Eiropas čempionāts maijā bija sava veida ģenerālmēģinājums pirms olimpiskās atlases pēdējām sacensībām. Tiesa, sieviešu vieninieku fināls notika sarežģītos apstākļos, līdz ar to sasniegtie ātrumi nebija tie labākie.

Olimpiskās kvalifikācijas gandarījuma sacensībās mūsu divnieks Gints Zunde / Dairis Adamaitis šodien ar 06:35.080 savā braucienā ieguva ceturto vietu, bet lielajam finālam bija vajadzīga vismaz otrā pozīcija.

Izmantotie resursi:
worldrowing.com

  +3 [+] [-]

, 2016-05-23 17:34, pirms 8 gadiem
Piešķīra papildus vietu! Varbūt atlasīsies abas latvietes!!

  +1 [+] [-]

, 2016-05-23 20:27, pirms 8 gadiem
ceram uz latviešu dubultuzvaru