Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu pāris pusfinālā Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu pāris pusfinālā Eiropas čempionātā Latīņamerikas dejās
D.Sitovs/V.Ļevčenko.

Moldovā notikušajā Eiropas čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16 – 18 g.) labu rezultātu sasniedza rīdzinieks Danils Sitovs un Violeta Ļevčenko, kuri 55pāru konkurencē iekļuva pusfinālā un ieņēma dalītu 10.-11.vietu. Tikmēr Berlīnē pasaules čempionātā Standartdejās (ST) Senioriem I (35-45 g.) rīdzinieki Gatis Simsons un Jūlija Simsone 192 pāru vidū ierindojās tieši aiz pusfināla 14.vietā.

Danils Sitovs un Violeta Ļevčenko pagājušā gadā uz Eiropas čempionātu LA dejās nekvalificējās, bet 2018.gada beigās Rīgā “Baltic Grand Prix” ietvaros notikušajā pasaules čempionātā jauniešiem šajā deju programmā viņi iekļuva ceturtdaļfinālā un ieguva 15.vietu. Šogad Škutāna deju skolas pārstāvjiem Eiropas čempionātā bija labas iespējas iekļūt pusfināla divpadsmitniekā un arī pacīnīties par finālu. Pārvarot pirmās trīs kārtas, šī gada Latvijas čempioni pārliecinoši iekļuva pusfinālā. Cīņā par fināla sešinieku mūsu pāris uzrādīja dalītu 10.-11.rezultātu. 2018.gadā Eiropas čempionātā 10 deju programmā (5 Standatdejas+5 Latīņamerikas dejas) Danils ar Violetu dejoja finālā un izcīnīja 5.vietu, bet individuālajās programmās šis abiem bija pirmais pusfināls.

Otrs mūsu pāris Armands Ezergailis un Anna Marija Civako. Latvijas čempionāta 5.vietas ieguvēji no SDK “Daugava” pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva astotdaļfinālā labāko 37 pāru vidū, savā debijā Eiropas čempionātā nopelnot 36.vietu.

Pārliecinošu uzvaru svinēja pagājušā gada vicečempioni un galvenie favorīti Vladislavs Untu un Poļina Barišņikova (Moldova), bet otro un trešo vietu izcīnīja Krievijas un Čehijas pāri.

Gatis Simsons un Jūlija Simsone (SDK “Dancers”) ar iegūto 14.vietu Senioriem I ST dejās sasniedza Latvijas senioru pāru labāko vietu pasaules čempionātos. Vairākkārtējiem valsts čempioniem senioru grupā līdz pusfinālam pietrūka tikai divi punkti. Par pasaules čempioniem kļuva pēdējos divos gados pasaules reitinga turnīrā “Baltic Grand Prix” Rīgā uzvarējušie krievi Dmitrijs Vorobjovs un Oksana Skripnika, aiz sevis atstājot Vācijas un Francijas pārus.