Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuzmins no šaušanas sacensībām ASV atgriezies ar dalītām izjūtām

Rolands Eliņš

Kuzmins no šaušanas sacensībām ASV atgriezies ar dalītām izjūtām
Afanasijs Kuzmins
Publicitātes foto

Šāvējs Afanasijs Kuzmins marta beigās devās uz ASV (Fort Bening), kur norisinājās Pasaules kauss šaušanā. Afanasijs Kuzmins, kurš 22.martā svinēja savu 67 gadu jubileju, cer kvalificēties savām desmitajām Olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies Riodeženeiro.

Kvalifikācija Riodeženeiro Olimpiskajām spēlēm mūsu šāvējam sāksies ar Pasaules čempionātu Spānijā (Granada), kas norisināsies šī gada rudenī. Taču svarīgi ir piedalīties pēc iespējas vairāk sacensībās, lai trennētos dažādos apstākļos. Sacensības ASV ilga divas dienas, 25 m ātršaušanā no pistoles Kuzmins kopvērtējumā ierindojās 28.vietā, bet jāpiemin, ka bija arī tādi šāvieni kā 100 no 100, kas ir pārliecinošs rezultāts.

Šoreiz Kuzminu pievīla pistole. Tā kā nogādāt no Latvijas uz ASV ieroci ir diezgan sarežģīti, Kuzmins to aizlienēja no amerikāņu tiesneša, kas tika darīts arī iepriekš un problēmu nebija, taču šoreiz tieši pistoles tehniskās kļūmes pievīla šāvēju. Vairākkārt aizķērusies pistole gandrīz bija par iemeslu Kuzmina diskvalifikācijai, taču arī tiesneši pieļāva kļūdas un tas mūsu šāvēju paglāba no diskvalifikācijas, taču abu dienu labākie punkti tika noņemti, kas arī atspoguļojās kopvērtējuma rezultātā.

Lai arī nedienu netrūka, Afanasijs Kuzmins neatmet cerības tikt kādā no sacensību fināliem un kā atzina šāvēja treneris Aleksandrs Lešinskis, galvenais uzdevums ir izpildīt olimpisko normatīvu. Jau 4.jūnijā Kuzmins dosies uz Minheni, kur startēs Pasaules kausā, uzreiz pēc tam uz Slovēniju (Maribioru), kur paliks līdz pat Līgo svētkiem.

Afanasijs Kuzmins ir viens no visvairāk Olimpiskajās spēlēs startējušiem sportistiem, šo godu viņš dala ar kanādiešu jātnieku Īanu Millaru (desmit olimpiskās spēles) un austriešu burātāju Hūbertu Raudašlu (deviņas olimpiskās spēles). Jāsaka gan, ka pēc Olimpisko ciklu skaita, Kuzmins ir līderis. Afanasijs Kuzmins nedrīkstēja piedalīties 1984. gada Losandželosas Olimpiskajās spēlēs, jo tās tika boikotētas, līdz ar to oficiāli šīs spēles viņam gāja secen. Tā vietā viņš piedalījās sadraudzības spēlēs, kurās uzvarēja un pat tika pie rekorda- 599 punkti, kas bija par četriem punktiem vairāk kā Olimpisko spēļu uzvarētājam.

Informāciju sagatavoja:
Līga Abakuka
A.Kuzmina preses pārstāve

  +1 [+] [-]

, 2014-04-23 15:01, pirms 10 gadiem
Cerēsim, varbūt vecumdienās izšaus!