Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

"Ghetto Games" festivālā Ventspilī sacensības jaunajos olimpiskajos sporta veidos

"Ghetto Games" festivālā Ventspilī sacensības jaunajos olimpiskajos sporta veidos
3x3 basketbols "Ghetto Games" festivālā Ventspilī
Publicitātes foto

No 27. līdz 29.jūlijam Ventspilī jau septīto gadu notiks viens no vērienīgākajiem ielu sporta un kultūras starptautiskajiem festivāliem Eiropā “Ghetto Games festivāls Ventspilī”, kurā sacensības notiks jaunajos Olimpisko spēļu oficiālajā programmā iekļauto sporta veidu disciplīnās – BMX frīstailā, 3x3 basketbolā, kā arī SUP sērfošanā (stand up paddle boarding), kas pretendē uz iekļaušanu 2024. gada Parīzes Olimpisko spēļu sacensību programmā.

“Ghetto Games” organizatori šī gada festivāla ietvaros ies kopsolī ar Latvijas Olimpisko komiteju, Latvijas Riteņbraukšanas federāciju, Latvijas Basketbola savienību un Latvijas Sērfošanas un SUP federāciju, lai nākamajos gados popularizētu BMX frīstaila, SUP un 3x3 basketbola disciplīnas kā Olimpiādes jaunpienākušos sporta veidus un gatavotu jaunos sportistus potenciālajam startam Tokijas un Parīzes Olimpiskajās spēlēs.

Šī gada festivāla galvenais kulminācijas notikums būs prestižās FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas posms “Ghetto Basket Ventspils Challenger”, kas pulcēs 16 spēcīgākas basketbola komandas. Šajā sezonā FIBA 3x3 Pasaules tūres kvalifikācijas posmi tiks organizēti Dienvidkorejā, Ķīnā, Malaizijā, Krievijā, Austrālijā, Nīderlandē, Kiprā, Lietuvā, Horvātijā, Rumanijā, Itālijā, Slovēnijā, Vācijā un Latvijā – Ventspilī.

“Ghetto Games” ir Latvijā lielākā jauniešu ielu sporta un kultūras kustība, kura pulcē 10 000 dalībnieku no visas Latvijas. 2018.gadā “Ghetto Games” atzīmē savu desmito sezonu un šogad Eiropas Savienības līdzfinansētās programmas “Erasmus+ Sports” ietvaros ir uzsākusi starptautisko sadarbību, lai dalītos pieredzē un metodēs par to, kā caur ielu sporta veidiem un kultūru iespējams strādāt ar jauniešiem no dāžadiem sociālajiem slāņiem.

GGFEST organizē “Ghetto Games”. Atbalsta: Ventspils pilsētas pašvaldība un Olimpiskais centrs “Ventspils”.

Sagatavoja:
Sanda Gertnere, Ghetto Games projektu direktore


Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.