Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmane un Strautmanis ieņem 11.vietu Eiropas čempionāta jaukto komandu sacensībās

Rolands Eliņš

Rašmane un Strautmanis ieņem 11.vietu Eiropas čempionāta jaukto komandu sacensībās
Agate Rašmane
Foto: olimpiade.lv

LETA. Latvijas labākie šāvēji Agate Rašmane un Lauris Strautmanis piektdien ieņēma 11.vietu Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta jaukto komandu sacensībās desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli.

Strautmanis četrās sērijās savāca 384 punktus, kamēr Rašmane tika pie 381 punkta un līdz ar to summā Latvija ar 765 punktiem ierindojās 11.pozīcijā.

Priekšsacīkstes pārvarēja piecas labākās vienības, no kurām pēdējā bija 770 punktus savākusī Itālijas otrā komanda.

Tikmēr Latvijas otrā komanda Marika Kovaļevska un Gvido Cvetkovs ar 745 punktiem ierindojās 43.pozīcijā starp 50 vienībām.

Individuālās sacensības desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli tiks aizvadītas sestdien. Kā zināms, pērn Strautmanis izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā 50 metru distancē šaušanā ar pistoli.

Iepriekš šonedēļ Selīna Kovaļevska izcīnīja sesto vietu Eiropas junioru čempionāta desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli, kamēr puišu sacensībās pērn bronzu guvušais Ernests Erbs šoreiz samierinājās ar 25.vietu un piekāpās arī 19.vietu guvušajam Rihardam Zorgem.

Savukārt jauniešu konkurencē Zorge ieņēma desmito vietu, bet jaunietēm labākais rezultāts no Latvijas šāvējām bija Ingrīdai Mendriķei, kura guva 16.vietu. Tāpat Erbs un Zorge bija starp labākajiem jaukto pāru sacensību kvalifikācijā junioriem, tomēr nespēja ievest Latvijas duetus finālsacensībās.

Kā zināms, pēdējos gados Latvijas jaunie šāvēji regulāri gūst panākumus junioru konkurencē. Tā 2013.gadā Eiropas čempionāta Latvijas puišu komanda tika pie bronzas, 2014.gadā Emīls Vasermanis izcīnīja sudrabu, turklāt viņš ar Rašmani komandu sacensībās izcīnīja trešo vietu, bet 2015.gadā sudrabu guva Strautmanis, savukārt Latvijas puišu komanda ieguva zeltu.

Tāpat 2014.gadā Strautmanis guva trešo vietu pasaules junioru meistarsacīkstēs, bet Latvijai bija zelta medaļa. Savukārt Rašmane 2014.gadā ieguva bronzu pasaules jaunatnes Olimpiādē. Savukārt 2016.gadā Cvetkovs izcīnīja otro vietu Eiropas čempionātā desmit metru distancē junioru konkurencē.

Tikmēr pērn panākumus guva Erbs, junioru ieskaitē gūstot trešo vietu bronzas medaļu Eiropas junioru čempionātā desmit metru distancē ar pneimatisko pistoli un divas bronzas sacensībās 25 metru distancē. Savukārt Strautmanis izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā pieaugušajiem.

Izmantotie resursi:
LETA