Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Treijam/Krivošejevai un Gulbim/Kalvānei otrie čempionu tituli

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Treijam/Krivošejevai un Gulbim/Kalvānei otrie čempionu tituli
K.Treijs/A.Krivošejeva. Foto no personīgā arhīva.

Nedēļas nogalē Salaspils sporta namā notikušajā Latvijas čempionātā sporta dejās, ko rīkoja Latvijas Sporta deju federācija un “Škutāna deju skola”, Latīņamerikas (LA) deju programmā pieaugušo grupā 20 pāru konkurencē līdzīgā cīņā par čempioniem kļuva Kārlis Treijs un Anastasija Krivošejeva, bet jauniešiem (16-18.g.), apsteidzot 21 pāri, stabili pirmie bija Everts Gulbis un Elīna Kalvāne. Abi pāri šogad kļuva par divkārtējiem čempioniem, jo izcīnīja pirmās vietas arī janvārī Talsos notikušajā Latvijas čempionātā 10 deju programmā.

čempionāta finālistiem 10 deju programmā K.Treijam un A.Krivošejevai (SDK “Mario”) izdevās ar nelielu pārsvaru izcīnīt pirmo vietu visās piecās dejās (Samba, Ča-ča-ča, Rumba, Paso doble, Džaivs) un līdz ar to arī uzvarēt kopumā. Tas ir ne tikai viņu pirmais triumfs LA dejās, bet arī pirmā medaļa, jo pagājušā gadā iegūtā 4.vieta bija līdz šim viņu labākais sasniegums šajā deju programmā. 2014.gada vicečempions Kristaps Kalva (“Vecrīga”) finālā dejoja ļoti enerģiski un izteiksmīgi, taču ar savu jauno partneri no Francijas Ludivini Brangbūru viņam augstāk par otro vietu neizdevās tikt. Pirmo reizi trijniekā šajā deju programmā iekļuva labu sniegumu parādījušie Marts Puniņš un Dana Jākobsone (“Dūšas deju skola”), taču viņi cerēja uzvarēt un tāpēc gandarījumu par trešo vietu nejuta. Pirmo reizi pieaugušo grupā finālā iekļuva un 4.vietu ieguva Artūrs Freimanis un Žaklīna Sola (“Škutāna DS”), kuriem visās piecās dejās trīs no deviņiem tiesnešiem lika otrās vietas.

U21 grupā uzvaru svinēja Karols Junelis un Polina Golubeva (“Dzintars”), kuri pieaugušo grupā palika sestie. Viņus vienā dejā apsteidza otrās vietas ieguvēji Karls Aņiščenko un Estere Klapere (“Škutāna DS”). Jauniešiem otro valsts čempiona titulu šogad ieguva pasaules reitinga desmitnieka pāris Everts Gulbis un Elīna Kalvāne (“Vecrīga”), kuri bija pirmie visās dejās. Krievijas dejotājs Deniss Gudovskijs un Megija Morīte (Dūšas deju skola) šogad otro reizi tika vicečempionu godā. Ļoti sīvā cīņā līdz bronzas godalgām aizsniedzās Jānis Beikmanis un Annija Pivina (“Mario”), kuri pusfinālā uzrādīja tikai septīto rezultātu. Savukārt, Junioru II grupā (14-15 g.), uzvarot visās dejās, tomēr ne bez grūtībām savu pagājušā gada titulu aizstāvēja Leonards Petkevičs un Polina Cepilova (“Dzintars”), jo sīkstu pretestību viņiem izrādīja pagājušā gada līderi Juniori I grupā (12-13.g.) Ņikita Mjakšins un Luīze Kaščejeva.

Marta beigās Dānijas pilsētā Orhusā notiks Eiropas čempionāts pieaugušajiem LA dejās, kur mūsu valsti pārstāvēs čempionāta pirmās un trešās vietas ieguvēji. Tādējādi atkal savā starpā sacentīsies sīvie konkurenti 10 deju programmā – K.Treijs/A.Krivošejeva un M.Puniņš/D.Jākobsone, pirmo reizi pārstāvot mūsu valsti šāda mēroga sacensībās LA dejās.

Kurš pāris, Jūsuprāt, rādīja vislabāko sniegumu?

  • 50

  • 151

  • 102

  • 96

  • 18

  • 7

  • 12