Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Intriģējošais Latvijas čempionāts sporta dejās

Intriģējošais Latvijas čempionāts sporta dejās
Pieckārtējie Latvijas čempioni pieaugušajiem LA dejās Ojārs Bācis un Santa Lodiņa. Foto:www.robranda.com

Šo sestdien, 25.februārī, Olimpiskajā sporta centrā Rīgā sporta deju studija „ORO” sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju rīko Latvijas čempionātu sporta dejās Latīņamerikas deju programmā. Pa visām vecuma grupām kopā čempionātā piedalīsies ap 150 deju pāru no visas Latvijas, bet tieši visprestižākajā pieaugušo grupā solās būt vislielākā intriga, jo uz uzvaru pretendē vairāki spēcīgi un titulēti pāri.

Sporta deju pārstāvjiem Latvijas čempionāts ir vienas no vissvarīgākajām sacensībām sezonā, un tās allaž pulcē visus spēcīgākos mūsu valsts deju pārus visās vecuma grupās. Latvijas dejotāji pēdējos gados ir uzrādījuši labus rezultātus pasaules mērogā, tiekot finālos Pasaules un Eiropas čempionātos, Eiropas kausos, kā arī izcīnot šajās sacensībās arī godalgotas vietas. Nav daudz tādu sporta veidu Latvijā, kur mūsējie junioru vai jauniešu vecumā pasaulē izcīnītu uzvaras vai iekļūtu labāko sešiniekā. Latvijas čempionāts ir lieliska iespēja redzēt vienkopus spēcīgākos mūsu valsts pārus gan jauniešu un junioru, gan arī pieaugušo grupās, tādēļ parasti čempionāti izsauc lielu interesi un apmeklētību sporta deju interesentu vidū. Šoreiz par sacensību vietu organizētājs – sporta deju studijas „ORO” vadītājs Ojārs Bācis, kurš čempionātu rīko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju, ir izvēlējies Olimpisko sporta centru Rīgā (Grostonas ielā), kur Latvijas čempionāts sporta dejās notiks pirmo reizi, bet sporta deju sacensības tur vienreiz jau ir notikušas - 2005.gada decembrī Eiropas savienības čempionāts. Sacensību lielākais atbalstītājs ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, „Latvijas balzāms”, „Aldaris”, „Carrington Hall & Hamburg law office”, „Egmont Latvija”, „Rūķīšu tēja”.

Pirms vairākiem gadiem pieaugušo grupā Latīņamerikas deju programmā bija izveidojusies tradīcija, ka ik pa laikam vairākus gadus pēc kārtas dominē kāds no deju pāriem – 90.to gadu sākumā tie bija Valērijs un Agita Mironovi, 90.to gadu beigās – Atis Legzdiņš un Brigita Elksne, bet divtūkstošo gadu sākumā piecus čempionu titulus izcīnīja Ojārs Bācis un Santa Lodiņa. Visi iepriekšminētie jau aktīvo sportisko karjeru ir beiguši un strādā par treneriem, un viņu vietā ir nākuši jauni talanti. Taču pēdējā laikā šī tradīcija ar vairākām uzvarām pēc kārtas ir lauzta, jo pēdējos trīs gadus ir uzvarējuši dažādi pāri, un arī šogad uz uzvaru pretendē vismaz trīs deju pāri – pagājušā gada Latvijas čempioni un Eiropas kausa trešās vietas ieguvēji Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo, iepriekš ar citām partnerēm čempiona godā jau pabijušais Jevgēņijs Suvorovs, kurš šobrīd dejo ar Tīnu Bazokinu, kā arī Marts Smolko un Viktorija Puhovika, kuri janvāra beigās apdejoja pašreizējos čempionus Višņakovu un Kižlo. Arī jauniešu grupā solās būt ļoti aizraujošas cīņas, jo šajā grupā nopietnu konkurencē spēcīgākajiem jauniešiem sastādīs pērnie juniori Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija, kuri pagājušajā gadā Pasaules čempionātā junioriem iekļuva finālā un izcīnīja sesto vietu.

Rīta seansā savu dejotprasmi rādīs iesācēju grupas dejotāji, pa dienu (plkst.15.00) sacensības uzsāks juniori un jaunieši, bet pati interesantākā un svarīgākā – vakara daļa, kur startēs pieaugušo grupas dejotāji, bet junioriem un jauniešiem būs pusfināli un fināli, sāksies plkst. 19.00. Biļetes varēs iegādāties sacensību vietā.

Kurš pāris uzvarēs šogad pieaugušo grupā?

  • 54

  • 19

  • 16

  • 14



, 2012-02-23 11:19, pirms 12 gadiem
Pagājušā gada decembrī mūsu jauniešu pāris bija pasaules čempionāta finālā. Mūsējo līmenis diezgan labs. Domāju, ka pieaugušo grupā tiešām būs ļoti interesantas cīņas.
, 2012-02-23 15:21, pirms 12 gadiem
Sezonas sākumā šķita, ka Višņakovam nebūs problēmu vinnēt, bet nekā, pārējie divi būs nopietni konkurenti. Lai uzvar stiprākais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-23 17:15, pirms 12 gadiem
Lai lielisks pasākums, lai uzvar tie, kam arī tālāk veiksies vislabāk!
, 2012-02-24 12:32, pirms 12 gadiem
Rygel rakstīja: Pagājušā gada decembrī mūsu jauniešu pāris bija pasaules čempionāta finālā.
Jā, tas pāris bija patiešām labs!
, 2012-02-24 12:34, pirms 12 gadiem
Latīņamerikas dejas - tas ir kaut kas īpašs. Ugunīgas un kaislīgas.
Gluži kā meksikāniešu sekss!
, 2012-02-24 14:11, pirms 12 gadiem
jazepsL rakstīja: Sezonas sākumā šķita, ka Višņakovam nebūs problēmu vinnēt, bet nekā, pārējie divi būs nopietni konkurenti. Lai uzvar stiprākais!
bez stakāna to nevar prognozēt
, 2012-02-24 14:12, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Latīņamerikas dejas - tas ir kaut kas īpašs. Ugunīgas un kaislīgas.
Gluži kā meksikāniešu sekss!
nu šitais ir labais, es rēcu
, 2012-02-24 16:13, pirms 12 gadiem
Ko jūs te murgojat? KOIVISTO POLKA rullē!
, 2012-02-25 11:07, pirms 12 gadiem
alus te rakstīja: nu šitais ir labais, es rēcu
Ko tur daudz rēkt, kā nu ir tā ir.
, 2012-02-26 10:57, pirms 12 gadiem
LV ir neliela saujiņa sportistu, kas priecē mūs skatītājus ar savām sporta deju prasmēm.
Mani kā skatītāju, it īpaši, priecē ugunīgā atmosfēra, kura ieskauj deju virpulī, iestudētā horeogrāfija un sportistu kaislīgā aizrautība dejā.
Man patiess prieks, ka šī nelielā saujiņa sporta deju dejotāju nesarūk.
Lai izdodas!
Latvijas fitnesa sportistes ar LBFBF prezidenti K.Vederņikovu un IFBB prezidentu R.Santonju. Foto: EastLab/Jakub Csontos

Fitnesa sportistēm Pajulai un Zolotovai zelta medaļas IFBB starptautiskajās sacensībās Maltā

Šonedēļ mājup no Maltas galvaspilsētas ar divām zelta medaļām, absolūtajām uzvarām un bronzas medaļu atgriezusies Latvijas fitnesa komanda, kas piedalījās Starptautiskajā fitnesa turnīrā „IFBB Diamond Cup Malta 2024”.
Uzvarētāju V.Reneslāci intervē pieredzējušais un erudītais orientēšanās sporta komentētājs Andris Rupais. Foto: Ojārs Millers/LOF.

LK orientēšanās "Ziemeļu divdienas" uzvar Reneslācis un Daģe, BČ kvalificējas juniori Staņa un Putne

Carnikavā notikušajā Latvijas kausa posmā orientēšanās sportā "Ziemeļu divdienas" pie uzvaras elites grupās tika Valters Reneslācis un Ilona Daģe, bet junioru grupās pirmo ceļazīmi dalībai Baltijas orientēšanās čempionātā izcīnīja Gustavs Staņa un Dārta Putne.
Kristaps Neretnieks. Foto: LJF

Neretnieks Pasaules kausa finālā pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu

LETA. Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks Saūda Arābijā notiekošajās Pasaules kausa finālsacensībās pēc pirmajiem diviem maršrutiem ieņem 27. vietu.