Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nokomplektēta Latvijas badmintona izlase dalībai Eiropas komandu čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Nokomplektēta Latvijas badmintona izlase dalībai Eiropas komandu čempionātā
Una Berga

Latvijas badmintona valstsvienību no 6. līdz 9. decembrim Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā gaidāmajā Eiropas komandu čempionātā pārstāvēs Niks Podosinoviks, Una Berga, Jekaterina Romanova, Liāna Lencēviča un Andis Bērziņš, kurš uz vietas pildīs arī spēlējošā trenera pienākumus. Kā rezervisti uz Eiropas komandu čempionātu ir pieteikti Pauls Gureckis un Kristīne Šefere, kā arī Monika Radovska un Ieva Pope.

Latvijas valstsvienība Eiropas komandu čempionātā tika ielozēta 7. grupā kopā ar Norvēģiju, Izraēlu, Somiju, Īriju un Bulgāriju. Šīs sešas komandas tika ielozētas divās apakšgrupās - Latvija kopā ar Norvēģiju un Izraēlu, bet Bulgārija ar Somiju un Īriju. Sākumā šo apakšgrupu komandas savā starpā izspēlēs grupu turnīrus, bet grupu uzvarētāji pēc tam finālspēlē noskaidros vienu no tām 8 komandām, kura piedalīsies Eiropas komandu čempionāta finālturnīrā nākama gada 13.-17. februārī Dānijā.

Plānots, ka vīriešu vienspēlēs Sofijā spēlēs Niks Podosinoviks, sieviešu vienspēlēs - Una Berga. Vīriešu dubultspēles Latviju pārstāvēs Niks Podosinovis un Andis Bērziņš, sieviešu dubultspēlēs - Jekaterina Romanova un Liāna Lencēviča, bet jauktās dubultspēles - Andis Bērziņš un Una Berga.

Komentējot Latvijas komandas atlases kritērijus, Latvijas badmintona federācijas Valdes locekle un Treneru komisijas vadītāja Diāna Šavalgina skaidro, ka attiecībā uz vienspēlēm kandidātu noteikšana bija vienkāršākā - izlasē iekļauti šobrīd spēcīgākie vienspēļu spēlētāji - abi šie spēlētāji ir 2018.gada Latvijas čempioni. Attiecībā uz sieviešu dubultspēlēm, galvenais mērķis bijis atbalstīt pārus, kuri šobrīd ir visaugstāk Pasaules badmintona rangā, jo par dalību Eiropas komandu čempionātā spēlētāji saņems reitinga punktus, kas līdzvērtīgi viņu šī brīža vidējam reitinga punktu daudzumam.

"Tāpēc primāri uz Latvijas izlasi aicinājām Latvijas spēcīgāko pāri Ieva Pope un Moniku Radovsku, taču Pope turpina ārstēt savainojumu, tāpēc atteicās no dalības šajā Eiropas komandu čempionātā. Kā nākamais Latvijas pāris Pasaules reitingā ir Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova, kuras šobrīd ir 450.vietā. Iegūstot vismaz 480 reitinga punktus par dalību Eiropas komandu čempionātā, šis pāris pacelsies uz 370. vietu pasaules reitingā," izvēli skaidro Šavalgina.

Uz vietu valstsvienībā jauktajās dubultspēlēs pretendēja divi pāri, kuriem tobrīd bija vienāds Pasaules reitinga punktu skaits - Pauls Gureckis un Kristīne Šefere, kā arī Andis Bērziņš un Una Berga. Lai noteiktu, kurš pāris brauks uz Sofiju, 15.novembrī tika organizēta spēlē starp šiem diviem pāriem. Tomēr spēlē netika pabeigta, jo pieredzējusī Šefere guva traumu, tāpēc izlasē vietu ieguva pāris Bērziņš un Berga.

"Attiecībā uz vīriešu dubultspēlēm bija iecere piemērot tādus pašus kritēriju kā uz sieviešu un jauktajām dubultspēlēm, taču šobrīd šajā kategorijām nav neviena pāra ar tālejošiem mērķiem Pasaules reitingā. Tāpēc mēs nolēmām vīriešu dubultspēļu pāri komplektēt no Nika Podosinovika un tā spēlētāja, kurš izcīnītu vietu Latvijas izlasē kā jaukto dubultspēļu spēlētājs, šai gadījumā tas būs Andis Bērziņš," saka Šavalgina.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija

     [+] [-]

, 2018-11-22 22:37, pirms 5 gadiem
Lai veicas, Una!