Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi Moldovas pāris uzvar pasaules čempionātā sporta dejās pieaugušajiem (video)

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pirmo reizi Moldovas pāris uzvar pasaules čempionātā sporta dejās pieaugušajiem (video)
G.Gofredo/A.Matus. Foto: Helmut Roland.

Vīnē notikušajā Pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās uzvaru svinēja Gabriels Gofredo un Anna Matus no Moldovas, sarūpējot šai valstij pirmo čempionu titulu pieaugušo grupā. Līdzīgi nostartēja abi Latvijas pāri, Kristapam Kalvam un Ludvīnei Brangbūrai ieņemot dalītu 45.– 47.vietu, bet Artūram Freimanim ar Žaklīnu Solu 89 pāru konkurencē ierindojoties dalītā 51.-53.vietā.

Novembra otrajā pusē Austrijas galvaspilsētā norisinās tik tiešām krāšņs un nozīmīgs pasākums sporta un kultūras jomā – ikgadējās starptautiskās sporta deju sacensības „Austrian open”, kuru ietvaros šogad notika arī pasaules čempionāts LA dejās. Jau iepriekš bija sagaidāms, ka Latvijas pāriem šoreiz neizdosies pacīnīties par augstām vietām, tāpēc viņu startu nevar uzskatīt par sliktu. Abi mūsu pāri nostartēja ļoti līdzīgi, tomēr nedaudz labāku rezultātu sasniedza Latvijas vicečempioni Kristaps Kalva un Ludvīne Brangbūra, kuri iekļuva astotdaļfinālā un ieņēma dalītu 45.vietu. Kristaps, kurš ar Ludvīni kopā dejo gadu, 2014. gadā ar iepriekšējo partneri Lesiju Bogačovu bija 57.vietā. Latvijas čempionāta 4.vietas ieguvēji un reitinga vicelīderi Artūrs Freimanis un Žaklīna Sola savā debijā pieaugušo grupas pasaules čempionātā apsteidza gandrīz pusi no konkurentiem un ierindojās dalītā 51.vietā. Viņiem tikai viens punkts pietrūka līdz astotdaļfinālam, kurā iekļuva 50 pāri.

Tā kā pēdējo trīs gadu čempioni Anjello Langella un Kristīna Mošenska pašķīrās 2014.gada oktobra beigās un Langella ar jauno deju partneri pārgāja profesionāļu kārtā, tad uz čempionu titulu pretendēja vairāki pāri, padarot cīņu par uzvaru daudz interesantāku un aizraujošāku. Arī pārpildītajā Vīnes hallē līdzjutēju atbalsts bija gana skaļš. Finālā cīņā par pirmo vietu iesaistījās trīs pāri, no kuriem labāko vērtējumu saņēma un par uzvarētājiem kļuva itāļu puisis Gabriels Gofredo, kas ar Annu Matus pārstāv Moldovu. Otrie palika Eiropas čempioni Armens Caturians un Svetlana Gudino no Krievijas, bet trešo vietu ieguva iepriekšējā čempione Kristīna Mošenska ar jauno partneri Mariusu Balanu (Vācija). Ceturto vietu ieņēma Francijas pāris, bet piektie bija Krievijas-Latvijas duets Timurs Imamedinovs un Ņina Bezzubova, kuri pārstāv Vāciju, bet fināla sešinieku noslēdza otrs Krievijas pāris. Tikmēr augstāk no Baltijas tika Igaunijas dejotāji Konstantīns Gorodilovs un Dominika Bergmanova, kuri iekļuva pusfinālā un ierindojās 11.vietā.

Zīmīgi, ka šo čempionātu Vīnē tiesāja Latvijas seškārtējais čempions un Pasaules kausa finālists Ojārs Bācis, kurš ar savu partneri Santu Lodiņu tieši turpat Austrijas galvaspilsētā 2002.gadā pēc daudzu gadu pārtraukuma ieveda Latviju ceturtdaļfinālā, izcīnot 21.vietu. O.Bācis norādīja, ka mūsējie rādīja labu sniegumu, bet konkurence ir bijusi ļoti spēcīga. Viņš arī uzslavēja piekto vietu ieguvušo Imamedinova un Bezzubovas dejojumu.

Kurš pāris bija jūsu favorīts uz uzvaru?

  • 3

  • 1

  • 5

  • 1

  • 0

  • 0