Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā Latvijas pārim 15.vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā Standartdejās profesionāļu divīzijā Latvijas pārim 15.vieta
M.Puniņš/D.Jākobsone. Foto: Roland, Worlddancesport.org

Vācijas pilsētā Leipcigā notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) profesionāļu divīzijā Latvijas dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākobsone 41 pāra konkurencē ieguva 15.vietu.

2018.gada pavasarī M.Puniņš un D.Jākobsone pārgāja uz WDSF profesionāļu divīziju un decembrī Maskavā notikušajā pasaules čempionātā iekļuva pusfinālā, izcīnot 9.vietu. Arī šogad “Dūšas deju skolas” pāris mērķēja uz pusfinālu. Viņi ar iegūtajiem 42 no 50 punktiem pārliecinoši pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva ceturtdaļfinālā. Taču otrajā kārtā ar nopelnīto 21 punktu bija par maz, lai tiktu divpadsmitniekā, un šoreiz nācās ierindoties 15.vietā.

Pie sava pirmā pasaules čempionu titula profesionāļu divīzijā tika Krievijas dejotāji Dmitrijs Žarkovs un Olga Kuļikova, kuri iepriekšējos četrus gadus bija uzvarējuši amatieru konkurencē. Sudraba medaļas nopelnīja Nikolajs Darins un Natālija Seredina no Moldovas, bet godalgoto trijnieku noslēdza krievi Andrejs Motils un Jekaterina Kima. Savā debijā profesionāļu divīzijā 7.vietu ieguva igauņi Andres Līvs un Kristīna Vaha, kuri pagājušā gada novembrī Vīnē sasniedza savu labāko rezultātu amatieru konkurencē – 18.vieta.