Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglija brīnumu nepaveic un piekāpjas Indijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija brīnumu nepaveic un piekāpjas Indijai
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien noslēdzās Anglijas un Indijas kriketa izlašu mačs, kurā, kā jau tika prognozēts, diezgan pārliecinošu uzvaru guva indieši – 329&352/7d:161&317.

Jau pēc pirmā ininga ievada, t.i., indiešu 329 gūtajiem punktiem, bija skaidrs, ka viesi ir noskaņoti visnotaļ izlēmīgi un pēc diezgan smagā zaudējuma otrajā cīņā, kad angļiem ne tikai nebija nepieciešams otrais inings, bet arī pirmo viņi pārtrauca priekšlaicīgi, plāno atspēlēties.

Idiešu bouleri izdarīja labu darbu pirmajā izgājienā, lai gan nevar teikt, ka mājnieki būtu nodemonstrējuši kaut ko negaidītu, tāpēc angļu 161 gūtais punkts drīzāk ir likumsakarīgs. Tiesa, tajā pašā laikā ir jāatzīst, ka jau pēc pirmās mača daļas kļuva skaidrs, ka intrigas šajā spēlē nebūs.

Otrajā iningā nu jau Indieši bija tik labi, ka brīdī, kad viņi jau bija guvuši vēl 352 punktus, komanda nolēma spēli neturpināt, uzskatot, ka 543 punktus angļi neatspēlēs, kas, jāpiebilst, jau tad izskatījās gana droši.

Vakardien arī rakstījām par Anglijas izlases panākumiem savā izgājienā, kad, lai arī atsevišķi spēlētāji prata nodemonstrēt labu spēli, kopumā Indijas metēji bija pārāk labi, bet punktu deficīts – pārāk liels. Turklāt, vakardiena tika noslēgta brīdī, kad angļiem jau nebija iespēju uz kļūdu, t.i., bija atlikuši divi pēdējie atsitēji – Džeimss Andersons un Adils Rašids.

Teorētiski, protams, notikt varēja dažādas lietas, taču šodien angļi laukumā devās ar zināmu nolemtības sajūtu (un tāda pati sajūta bija vērojama teju tukšajās tribīnēs), t.i., saprotot, ka vienīgais ko viņi var izdarīt, mazliet patrenēties nākošajiem mačiem, jo, lai cīnītos par uzvaru, diviem atsitējiem bija jāgūst vēl 210 punkti. Brīnumi gan nenotika, bet spēle beidzās daudz ātrāk nekā cerēts, proti – angļi guva tikai sešus punktus pirms Andersons tika izslēgts no spēles.

Indijas izlase svinēja savu pirmo uzvaru šajā Testa kriketa spēļu sērijā, uzvarot ar 203 punktu pārsvaru. Savukārt komandas kapteinim Viratam Koli šis panākums ir ļāvis pakāpties uzvarām bagātāko Indijas Testa kriketa izlases kapteiņu sarakstā uz otro vietu, pagaidām piekāpjoties vien Mahendra Singa Doni priekšā.

Ceturtā no piecām paredzētajām sērijas spēlēm sāksies 30. augustā un norisināsies Southemptonas "Rose Bowl" arēnā. Rezultāts šajā sērijā ir 2-1 angļu labā, bet iepriekšējās T20 un ODI sērijās pie identiskiem panākumiem ar 2-1 tika, attiecīgi, Indija un Anglija, kas nozīmē, ka uzvara Testu mačos dos uzvaru arī visā tūrē.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja