Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pārim 12.vieta pasaules čempionātā U21 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pārim 12.vieta pasaules čempionātā U21 grupā
K.Čiapas un A.Andreičuka.

Itālijas pilsētā Rimini notikušajā pasaules čempionātā Standartdejās (ST) U21 grupā 65 dalībnieku konkurencē Latvijas labākais pāris šajā vecumā Krists Čiapas un Anna Andreičuka ieguva 12.vietu, bet turpat Rimini pasaules čempionātā Senioriem I (1979.g. un vecāki) ST dejās valsts čempioni Gatis Simsons un Jūlija Simsone no 48 pāriem apsteidza vairāk nekā pusi un ieņēma 19.vietu.

Vasaras vidū pazīstamajā Itālijas kūrortā Rimini norisinājās starptautiskas sporta deju sacensības, kuru ietvaros divām grupām – U21 un Senioriem I – bija pasaules čempionāts ST dejās. Mūsu dejotāji labākus rezultātus sasniedza U21 grupā, kurā piedalījās 65 deju pāri no 24 valstīm. Šai grupai pasaules čempionāti tiek rīkoti tikai kopš 2012.gada. Valsts čempioni Krists Čiapas un Anna Andreičuka pārliecinoši pārvarēja pirmās trīs kārtas un ar 7.rezultātu iekļuva pusfinālā, kur šoreiz bija 14 deju pāri. Latvijas dejotāji spēcīgajā konkurencē un līdzvērtīgajā cīņā ieņēma 12.vietu, kaut arī tikai daži punkti pietrūka līdz 8.vietai. Otram mūsu pārim Vjačeslavam Šuhtinam un Anastasijai Volkonskai negaidīti veiksmīga sanāca otrā kārta 1/8 fināls, jo viņi ceturtdaļfinālā (25 pāri) iekļuva pat ar trešo rezultātu. Taču nākamā kārta Vjačelsavam un Anastasijai diemžēl izrādījās pēdējā, jo līdzīgajā konkurencē starp vairākiem pāriem viņiem nācās ierindoties 22.vietā, taču līdz pusfinālam punktu ziņā pietrūka diezgan maz.

Finālā, kur iekļuva trīs Krievijas, divi Lietuvas un viens Itālijas pāris, pārliecinošu uzvaru svinēja pagājušā gada čempioni Jevgēņijs Ņikitins un Dana Spicina (Krievija), kuri pirms diviem gadiem bija pirmie arī jauniešu grupā (16-18.g.). Četru pāru līdzvērtīgajā cīņā par pārējām godalgotajām vietām progresējušie lietuvieši Vilius Jakas un Gabriele Siriunaite, kuri pērn bija tikai 16.vietā jauniešu grupā, izcīnīja bronzas godalgas, bet Tomass Fainsils un Patrīcija Belousova ieguva sesto vietu. Igaunijas pāris ierindojās tālajā 44.vietā.

Senioru I grupā otro gadu pēc kārtas ceturtdaļfinālā iekļuva mūsu pirmais pāris Gatis un Jūlija Simsoni. No 48 pāriem, kas pārstāvēja 26 valstis, Gatis ar Jūliju ieguva 19.vietu, pagājušā gada panākumu uzlabojot par divām vietām. Savukārt, Andris Eģītis un Ieva Betkere ierindojās 43.vietā. Pagājušā gada čempioni Stefano Bernardini un Stefānija Martellini uzvarēja tikai vienā no piecām dejām un šoreiz palika otrajā vietā, piekāpjoties saviem tautiešiem Kristianam Bono un Elenai Bono. Senioru grupā no baltiešiem vislabāk veicās Igaunijai. Ziemeļu kaimiņu pāris ieņēma 14.vietu, bet lietuviešu dejotāji palika 39.vietā.