Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēles 2023. gadā notiks Krakovā

Emils Ozerinskis

Eiropas spēles 2023. gadā notiks Krakovā
Polijas sportistu delegācija Eiropas spēļu atklāšanā. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Eiropas Olimpiskā komiteja (EOK) sestdien apstiprināja 2023.gada Eiropas spēļu norisi Polijas pilsētā Krakovā un visā Mazpolijas reģionā.

Polija bija vienīgā kandidāte uz Eiropas spēļu rīkošanu. Iepriekš bija paredzēts, ka Krakovas vietā spēles varētu notikt Katovicē, bet pilsētas iedzīvotāji nobalsoja referendumā pret pieteikumu rīkot 2022.gada ziemas olimpiskās spēles, un līdz ar to arī tika pieņemts lēmums arī Eiropas spēļu kandidatūru pārcelt uz Krakovu. Tika ņemti vērā projekta apmēri un izmaksas, kuras būtu nepieciešamas, lai uzņemtu un izmitinātu dalībniekus.

Neoficiāli tika minēts, ka savu kandidatūru varētu pieteikt arī Krievijas pilsēta Kazaņa, taču tas nenotika. Piektdien Minskā sākās otrās Eiropas spēles.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta. Otrajās Eiropas spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas - badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. Astoņos sporta veidos (loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā) šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos - boksā un džudo - tiks noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. Sacensībās Minskā piedalīsies vairāk nekā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm.

Pirmās Eiropas spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

Izmantotie resursi:
LETA