Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Airētājas Svirska un Bole samierinās ar 17. vietu Pasaules kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Airētājas Svirska un Bole samierinās ar 17. vietu Pasaules kausa posmā
Olga Svirska (no kreisās) un Evita Bole. Foto no E. Boles Facebook profila

Latvijas akadēmiskās airēšanas sportistes Evita Bole un Olga Svirska sestdien Poznaņā finišēja pēdējā, piektajā, vietā Pasaules kausa sezonas otrā posma C finālā, kas summā deva 17. pozīciju.

Sieviešu vieglsvaru pārairu divnieku sacensībās vispirms priekšsacīkstēs piektdien Bole un Svirska ar rezultātu septiņas minūtes, 37 sekundes un 430 sekundes finišēja ceturtās starp piecām laivām, kas lika vēlāk piedalīties gandarījuma sacensībās. Tur viņas savu rezultātu uzlaboja par septiņām sekundēm, bet tāpat savā braucienā finišēja kā priekšpēdējās.

Līdz ar to Bole un Svirska kvalificējās C finālam, kas notiks sestdienas rītā. Tajā sportistes bija vien septiņas minūtes un 57,110 sekundes ātras, samierinoties ar noslēdzošo, piekto, vietu. Ja viņas airētu tikpat ātri kā gandarījuma braucienā, būtu uzvarējušas C finālā. Kopā šajā distancē startēja 19 laivas.

Pasaules kausa posmam sākotnēji bija pieteikta arī Latvijas labākā airētāja Elza Gulbe, kura šogad atgriezusies apritē pēc pirmdzimtā laišanas pasaulē, tomēr viņa uz starta neizgāja.