Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Štrombergs, Grigorjeva, Plēsnieks, Ozoliņa - Latvijas IV olimpiādes vēstneši

Štrombergs, Grigorjeva, Plēsnieks, Ozoliņa - Latvijas IV olimpiādes vēstneši
Divkārtējais olimpiskais čempions M.Štrombergs
Foto: AP/Scanpix

1.-3. jūlija Latvijas IV olimpiādē katru reģionu (Vidzeme, Kurzeme, Zemgale, Latgale) pārstāv vēstnesis, kurš ar savu piemēru iedvesmo sportistus cīņai un līdzjutējus atbalsta sniegšanai.

Vidzemi pārstāv BMX riteņbraucējs, divkārtējais olimpisko spēļu čempions, Triju Zvaigžņu ordeņa par sasniegumiem sportā ieguvējs Māris Štrombergs. Kurzemes vārdu nes Latvijas Olimpiskās komandas "Rio 2016" dalībniece, šķēpmetāja Sinta Ozoliņa. Zemgale ir dzimtā puse Latvijas svarcelšanas rekordistam, vairāku titulu ieguvējam pasaules un Eiropas čempionātos Artūram Plēsniekam. Latgales vārdu nes cīkstone Anastasija Grigorjeva, četru Eiropas čempionāta zelta medaļu ieguvēja (2010, 2013, 2014, 2016), kvalificējusies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, atzīta par 2013. un 2014. gada labāko sportisti Latvijā.

"Būt par vēstnesi ir pagodinājums, tas dod papildu stimulu, īpašas sajūtas, turklāt varu vairāk popularizēt šķēpmešanu un vieglatlētiku. Vienmēr ir jātiecas sasniegt augstus mērķus, neapstāties, ja gadās klupšanas akmeņi, ticēt sev un sportot sevis dēļ, nevis uztvert to kā pienākumu. Ja man gadās kāds grūtāks brīdis, cenšos analizēt un meklēt atbildes, kāpēc tā noticis. Ir jāraugās pozitīvi, katra kļūda ir iespēja kaut ko mainīt un sasniegt vairāk,” stāsta Sinta Ozoliņa, kuras mērķis Latvijas IV olimpiādē - būt gandarītai par savu sniegumu un ar to priecēt skatītājus. "Ir būtiska atšķirība, vai startē tukšā stadionā vai savu skatītāju priekšā. Varbūt tribīnēs ir kāds mazs līdzjutējs, kuru sacensību dalībnieks var šādā veidā pamudināt kļūt par sportistu. Līdzjutēju atbalsts noteikti var palīdzēt uzlabot rezultātu, savā ziņā dodot papildu metru, centimetru, pat milimetru vai kā citādi uzmundrinot sportistu labākam rezultātam. Sports ir pozitīvas emocijas."

Artūrs Plēsnieks: "Tas ir pagodinājums – būt vienam no četriem sportistiem, kuri aicināti iedvesmot citus olimpiādes dalībniekus. Par šāda veida uzmanību priecājos arī tāpēc, ka tā ir iespēja parādīt, ko daru. Lai olimpiādē sasniegtais ir labs ceļš, pa kuru turpināt sportiskās gaitas! Savukārt tiem, kuri jau kvalificējušies olimpiskajām spēlēm šovasar Riodežaneiro, vēlu Latvijas olimpiādē uzrādīt pozitīvu veikumu, kas būtu kā atsperes punkts veiksmīgam startam vasaras olimpiskajās spēlēs!"

Latvijas IV olimpiādei ir izvēlēts sauklis “Iedvesmo Latviju! Piedalies, uzvari!”, kas radīts ar mērķi vienot sportistus kopējiem sporta svētkiem, veicināt patriotismu, pārsteigt ar sportisko sniegumu, iedvesmot un motivēt citam citu, kā arī mudināt Latviju, tās iedzīvotājus justies lepniem par saviem sportistiem un viņu sasniegumiem.

Latvijas IV olimpiādes programmā ir iekļauti 26 olimpiskie sporta veidi, no tiem Valmierā notiks badmintons, basketbols, bokss, futbols, handbols, šosejas riteņbraukšana, svarcelšana, triatlons, vieglatlētika, volejbols, pludmales volejbols un airēšanas slaloms. Tāpat Valmierā notiks olimpiādē iekļautais neolimpiskais sporta veids – orientēšanās – un paraugdemonstrējumi šahā. Arī svinīgā olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonija norisināsies Valmierā.

Atsevišķi sporta veidi tiks organizēti olimpiādes rīkotājpilsētas – Valmieras – sadarbības pašvaldībās. Cēsīs norisināsies cīņa, džudo, loka šaušana, paukošana, MTB riteņbraukšana, taekvondo, teniss, kā arī neolimpiskais sporta veids – florbols. Jūrmalā norisināsies airēšana, kas tiks organizēta Lielupē, bet Burtnieku novadā gaidāma burāšana, golfs, BMX riteņbraukšana un stenda šaušanas sacensības. Kocēnu novadā ikviens varēs vērot jātnieku sporta sacensības, bet Rūjienā – regbiju. Smaiļošana un kanoe notiks Limbažos, savukārt galda tenisa sacensības – Alojā. Rīgā Latvijas IV olimpiādes laikā norisināsies peldēšana, vingrošanas disciplīnas un sporta centrā “Kleisti” notiks sacensības jātnieku sportā, bet Valkā – ložu šaušanas sacensības.

Jāpiebilst, ka vieglatlētikas disciplīna Latvijas IV olimpiādē būs arī pēdējais atlases posms Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kas norisināsies no 5. līdz 21.augustam.

Izmantotie resursi:
valmiera2016.olimpiade.lv
valmiera.lv


Pēc daudziem gadiem Rojā atjaunos Latvijas čempionātu 24h skrējienā, turklāt bronzas statusā

Šā gada 24. maijā Rojā Ultramaratona festivāla ietvaros notiks Latvijas čempionāts 24h skrējienā, pēc vairāk nekā 20 gadiem atjaunot valsts čempionātu šajā ultra distancē. Organizatori ir parūpējušies arī par īpašu atzīmējamu lietu, proti, šim ultramaratona čempionātam ir piešķirts Starptautiskās ultramaratona skrējēju asociācijas bronzas zīme (IAU Bronze Label).
Pāvels Švecovs. Foto: Reuters/Scanpix

Švecovs Pasaules kausa posmā modernajā pieccīņā iekļūst pusfinālā

LETA. Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs trešdien pārvarēja Budapeštā notiekošā Pasaules kausa trešā posma kvalifikāciju un sasniedza pusfinālu.

Latvijas burātāji uzvar starptautiskā regatē “Skradin Cup”

Kapteiņa Artūra Mecberga komanda ar jahtu “Dufour 41” uzvarējusi starptautisko regati “Skradin Cup’24” (Horvātijā). Četrās sacensību dienās ļoti mainīgos laika apstākļos (no pilnīga bezvēja līdz vētras stipruma brāzmām, no mierīgas līdz bangojošai jūrai), tika veiktas četras sacīkstes.