Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējai Rašmanei 17. vieta EČ, vīru izlase tiek astotniekā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šāvējai Rašmanei 17. vieta EČ, vīru izlase tiek astotniekā
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis. Foto: Riga Shooting Club

Latvijas labākā šāvēja Agate Rašmane ceturtdien Horvātijā izcīnīja 17. vietu Eiropas čempionātā desmit metru distancē, bet Latvijas vīru izlase tika komandu ieskaites astotniekā.

Sacensībās ar pneimatisko pistoli vīru ieskaitē 21. vietu ar 575 punktiem guva Lauris Strautmanis, kamēr 572 punkti 34. pozīciju deva Gvido Cvetkovam, bet 563 punkti un 63. vieta starp 78 šāvējiem bija Emīlam Vasermanim.

Komandu vērtējumā Latvijai 1710 punkti deva astoto vietu starp 13 izlasēm, līdz ar to piektdien tā sacentīsies ceturtdaļfinālā. Tāpat piektdien gaidāmas jaukto pāru sacensības, kur Latviju pārstāvēs Rašmane un Strautmanis.

Dāmu sacensībās ceturtdien Rašmane sašāva 570 punktus un izcīnīja 17. vietu. Izslēgšanas turnīrā tika pirmās astoņas sportistes, šai robežai prasot vismaz 575 punktus.

Kā vēstīts, junioru ieskaitē individuālajās sacensībās ar pneimatisko pistoli labākie no Latvijas bija Ernests Erbs un Laura Vdobčenko, kuri ieņēma attiecīgi 26. un 28. vietu.

Erbs 2017. gadā ieguva Eiropas junioru čempionāta bronzu desmit metru distancē, kā arī kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distances čempionātā. Togad arī Strautmanis pieaugušo konkurencē ieguva Eiropas čempionāta bronzu šaušanā ar pistoli no 50m distances.