Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas šāvēji EČ noslēdz ar 1/4 fināla nepārvarēšanu komandu cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas šāvēji EČ noslēdz ar 1/4 fināla nepārvarēšanu komandu cīņā
Agate Rašmane un Lauris Strautmanis. Foto: Riga Shooting Club

Latvijas vīru izlase šaušanas sportā piektdien piedzīvoja zaudējumu Horvātijā notiekošā Eiropas čempionāta desmit metru distancē komandu sacensību ceturtdaļfinālā.

Sacensībās ar pneimatisko pistoli pamatsacensībās ceturtdien Lauris Strautmanis, Gvido Cvetkovs un Emīls Vasermanis izcīnīja astoto vietu komandu vērtējumā, līdz ar to piektdien viņiem bija iespēja piedalīties komandu cīņā, tomēr jau ceturtdaļfinālā ar 567:575 tika zaudēts Ukrainai.

Strautmanis piektdien šautuvē izgāja divreiz, jo kopā ar Agati Rašmani piedalījās arī jaukto pāru sacensībās. Šeit Latvijas sportisti tika pie attiecīgi 381 un 379 punktiem, kas deva 17. vietu starp 42 pāriem.

Pirms tam individuālajās sacensībās Rašmane bija guvusi 17. vietu, kamēr Strautmanis ierindojās 21. pozīcijā.

Savukārt junioru ieskaitē individuālajās sacensībās ar pneimatisko pistoli labākie no Latvijas bija Ernests Erbs un Laura Vdobčenko, kuri ieņēma attiecīgi 26. un 28. vietu.

Erbs 2017. gadā ieguva Eiropas junioru čempionāta bronzu desmit metru distancē, kā arī kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distances čempionātā. Togad arī Strautmanis pieaugušo konkurencē ieguva Eiropas čempionāta bronzu šaušanā ar pistoli no 50m distances.