Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgas Hanzas vidusskolā 3. klases skolēni uzsāk projektu "Sporto visa klase"

Andrejs Siliņš

Piektdien, 24. oktobrī plkst. 10.00 Rīgas Hanzas vidusskolā svinīgā pasākumā, piedaloties 3.a klases skolēniem, olimpiskās medaļas ieguvējam, pludmales volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam, sporta skolotājai Lindai Granbergai, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Rīgas pašvaldības pārstāvjiem, atklās LOK īstenoto projektu „ Sporto visa klase”.

Projekta atklāšanas pasākumā Rīgas Hanzas vidusskolas skolēni apgūs un demonstrēs ierindas mācības elementus, kā arī iepriekš sagatavotus priekšnesumus mūzikas pavadībā. Tāpat pasākuma laikā bērni rādīs sporta stundas iesākumu, ar pareizu sagatavošanos sporta stundai, kā arī apliecinās, ka ir gatavi godprātīgi pilnveidot savas spējas un sportiskās prasmes visa mācību gada garumā.

Rīgas Hanzas vidusskolas 3.a klases skolēni ir vieni no sešu Latvijas pilsētu skolu audzēkņiem, kuri iesaistīsies projektā „Sporto visa klase”. Projekts paredz iesaistīto skolu 3.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt kvalitatīvu un metodiski atbilstošu trīs fakultatīvo sporta nodarbību sarīkošanu, papildus tām divām sporta stundām, kas ir paredzētas obligātajā izglītības programmā.

Projekta ietvaros skolēniem ir piešķirts olimpiskais audzinātājs, kurš sekos, vai skolēni aktīvi iesaistās projektā, tiksies ar bērniem, lai motivētu fiziski aktīvam dzīvesveidam kā sporta stundās, tā arī ikdienas dzīvē. Rīgas Hanzas vidusskolas sporta klases olimpiskais audzinātājs ir olimpiskās bronza medaļas ieguvējs, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Rīgas sportiskās klases projekta atklāšanas pasākumā piedalīsies arī tā idejas autors - LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna.

Projektu organizē LOK sadarbībā ar „Olimpisko Solidaritāti”, Latvijas Futbola federāciju, Venstpils, Jelgavas, Liepājas, Valmieras, Daugavpils un Rīgas pilsētu domēm, to atbalsta LOK ģenerālsponsors – „Latvijas Mobilais Telefons“ un projekta informatīvie partneri – izdevniecība „Latvijas Avīze“ un mediju grupa „Modern Times Group“ - televīzijas kanāls “LNT”, radio stacija “Star FM”, interneta portāls “skaties.lv”.

Informāciju sagatavoja
Indra Vilde
Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta
sabiedrisko attiecību vadītāja