Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Anglija atgūst 289 punktus, taču izredzes uz uzvaru joprojām minimālas

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija atgūst 289 punktus, taču izredzes uz uzvaru joprojām minimālas
Džeimss Andersons un Adils Rašids
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas kriketa izlase šodien, mēģinot panākt Indijas komandu, šodien spēja gūt 289 punktus, kas ir viens no viņu labākajiem iningiem šajā maču sērijā, taču cerības tikt pie panākuma viņiem joprojām ir minimālas.

Vakardien jau ziņojām, ka Indijas izlase, kas piedzīvoja zaudējumus divos pirmajos Testa kriketa mačos, trešajā spēlē ir nodemonstrējusi labāko uzbrukumu sērijā, katrā no iningiem gūstot vairāk kā 300 punktus un vakardien, aizvadot otro iningu, kad jau bija ieguvuši 543 punktu pārsvaru, spēli pārtrauca, uzskatot, ka ar ar jau gūtajiem punktiem viņiem būs gana uzvaras izcīnīšanai.

Protams, ka atspēlēt 543 punktus, turklāt, spēlējot pret Indiju ir teju kosmiska mēroga uzdevums, taču, no otras puses, Anglijas izlase nedomāja padoties priekšlaicīgi un aizvadīt mača izskaņu bez cīņas, ko šodien arī apliecināja ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Ininga ievads gan angļiem, tāpat kā pirmais izgājiens uzbrukumā, bija diezgan vājš, jo pirmie četri spēlētāji tika izslēgti no spēles vēl pirms angļi paspēja gūt 70 punktus, taču turpinājums gan bija jau daudz cerīgāks, t.i., atsitēji jau sāka rādīt to sniegumu, kādam tam bija jābūt visas spēles garumā. Joss Batlers un Bens Stoukss guva, attiecīgi, 106 un 62 punktus, kas angļu otro iningu padarīja daudz saturīgāku.

Tiesa, Džonijs Beirstovs, kurš atsitēju sarakstā bija tūdaļ pēc abiem kungiem, gan nospēlja pagalam neveiksmīgi, jo no spēles tika izslēgts jau pēc pirmā saņemtā metiena un diži labāk neklājās Krisam Vouksam, kurš laukumā devās kā nākamais, jo viņš saņēma trīs metienus, vienu no kuriem raidīja līdz laukuma robežai, nopelnot četrus punktus, taču tas arī bija viss.

Dienas izskaņā Adils Rašids guva 30 punktus, Stjuarts Broudss – 20, taču viņš tika izslēgts no mača un kā pēdējā cerība laukumā devās Džeimss Andersons, kuram kopā ar Rašidu nu ir pēdējā iespēja paveikt brīnumu, t.i., rītdien mēģināt atspēlēt 210 punktus, ņemot vērā, ka pie pirmās atsitēju kļūdas (pieļautā viketa) mačs būs beidzies. Aktuālais mača rezultāts - 329&352/7d:161&311/9 Indijas labā.

Savukārt, ja mēs runājam par indiešiem, kuri, lai arī spēlēja aizsardzībā, kas šajā iningā ir zaudējusi 311 punktus, arī padarīja labu darbu, sevišķi Jasprits Bumrahs, kurš no spēles izslēdza piecus angļus, bet Ravičandrans Ašvins 22 overu laikā gan nevienu viketu neguva, taču uzstādīja gana atzīstamu skrējienu ekonomijas rādītāju - 1.81, kas bija otrais labākais rādītājs komandā pēc Hardika Pandžas koeficienta (1.69) un viena izslēgta spēlētāja 13 overu laikā.

Rītdien komandas tiksies atkal, lai noslēgtu trešo Testa kriketa spēli. Vēl abas komandas tiksies divās ilgākās kriketa spēles versijas cīņās.

Izmantotie resursi:
ESPNcricinfo - Cricket Teams, Scores, Stats,...

     [+] [-]

, 2018-08-22 01:47, pirms 6 gadiem
wtf. slinkums meklēt noteikumus, bet sanāk, ka tā ir viena spēle nez cik dienas?

     [+] [-]

, 2018-08-22 08:33, pirms 6 gadiem
wtf ?

     [+] [-]

, 2018-08-22 16:02, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: wtf. slinkums meklēt noteikumus, bet sanāk, ka tā ir viena spēle nez cik dienas?
Testa kriketa spēlei principā nav laika ierobežojuma - komandas izspēlē divus iningus (pa divām reizēm iet uz mešanu un atsišanu), taču iningu ilgums ir noteikts nevis ar laiku, bet kamēr aizsardzība (metēji) no spēles izslēdz 10 pretiniekus.
Normālā gadījumā šāda spēle var ilgt piecas dienas (mūsdienu kriketa standarts). Taču, ja kādai komandai iet labāk, spēle var noslēgties ātrāk. Tajā pašā laikā vēsturiski ir bijušas spēles, kas ilgts, ja nemaldos, 11 dienas.

Taču Testa krikets ir, lai arī pats prestižākais, taču tikai viens no vairākiem spēles veidiem.

Tāpat komandas spēlē ODI, jeb One Day Internetional kriketu, kas, kā saprotams pēc nosaukuma, ilgst vienu dienu, jeb 50 overus (1 overs = 6 metieni). Šis arī ir formāts, kurā spēlē Pasaules kausā un citos lielajos turnīros.

Lai gan te arī ir piebilde - ODI ir tikai viens no "limited overs" kriketa, t.i., spēles, kur ir noteikts metienu skaits. Dažādos līmeņos un valstīs tas variējas no 40 līdz 60.

Bet salīdzinoši nesen (pirms gadiem 20-15) tika ieviests T20, jeb 20 overu krikets, ko parasti spēlē nacionālajos čempionātos, tajā skaitā IPL, ko uzskata par TOP kriketa līgu, kur arī ir lielākās naudas. Te spēle ilgst jau pierastās +/- 3 stundas. Izlases arī šādu kriketu spēle.

Katrā spēles veidā, ja nu kas, ir arī savi pasaules reitingi, lai gan komandas, t.i., dalībnieki, kas spēlē vienu vai otru spēles veidu nemainās (lai gan, protams, mainās katra spēlētāja sniegums tajos, kas nu kuram tuvāks).