Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šaltānam olimpiādē astotā vieta, Tarvidei neveiksme

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šaltānam olimpiādē astotā vieta, Tarvidei neveiksme
Jānis Šaltāns
Foto: swimming.lv

Ķīnas pilsētā Naņdzjinā šodien ir piektā diena pasaules jaunatnes olimpiādē. Jānis Šaltāns (18) peldēja 50 metru tauriņstila finālā un ierindojās 8. vietā. Pēc tam neveiksmi piedzīvoja Daugavpils augstlēkšanas rekordiste Jūlija Tarvide (16), kura kvalifikācijā nepārvarēja 1.78 metru augstumu.

50 metru tauriņstila finālā Jānis Šaltāns vakar iekļuva ar sesto labāko rezultātu (24.58 sekundes), taču šodien finālā viņš ar 24.66 palika pēdējais, līdz ar to noslēgumā iegūta 8. vieta. Līdz pjedestālam pietrūka 0.53 sek. Šaltāns šonakt startēja arī 100 m brīvajā stilā, un ar 51.57 nepārvarēja priekšsacīkstes.

Šodien uz starta devās mūsu pirmā vieglatlētikas pārstāve. Latgales augstlēcēja Jūlija Tarvide vispirms sekmīgi tika galā ar 1.65 un 1.70 metru augstām latiņām, 1.74 m viņa pārvarēja ar otro piegājienu, bet ceļazīmes uz elites finālu ieguva citas atlētes (1.78 m). Kā neliels mierinājums 24. augustā būs B fināls. Kā zināms, šī gada jūnijā mūsu sportiste Valmierā sasniedza savu personisko rekordu (1.81 m), kas ir arī Daugavpils rekords.

Vieglatlētikā mūsu lielākās cerības saistāmas ar šķēpmešanu. Starp kvalifikācijas dalībniekiem gan Laine Donāne, gan Jāzeps Groza var palepoties ar sezonas piekto labāko rezultātu. Šķēpi tiks mesti jau rīt.

Kā jau ziņots, olimpiādes pirmajā dienā Ventspils svarcēlāja Rebeka Koha izcīnīja bronzas medaļu, bet šorīt pie bronzas tika arī Dobeles šāvēja Agate Rašmane. Savukārt trešajā dienā minētais Šaltāns uz muguras ieguva 9. vietu 50 metros un tādā pašā distancē ierindojās 10. pozīcijā brīvajā stilā.

Pasaules jaunatnes olimpiādē Latviju pārstāv 13 sportisti: svarcēlāja Rebeka Koha, tenisiste Aļona Ostapenko, augstlēcēja Jūlija Tarvide, šķēpmetēja Laine Donāne, šķēpmetējs Jāzeps Groza, soļotājs Artūrs Makars, peldētājs Jānis Šaltāns, peldētāja Dana Kolidzeja, modernās pieccīņas pārstāvis Ņikita Bistrovs, vējdēļu burātāja Ketija Birzule, šāvēja Agate Rašmane, kā arī pludmales volejbola duets Tīna Laura Graudiņa / Anastasija Kravčenoka.

2014. gada pasaules jaunatnes olimpiādē pieteikti 3888 dalībnieki, tiks sadalītas medaļas 222 disciplīnās un 31 sporta veidā. Kā zināms, pasaules jaunatnes olimpiāde pirmoreiz notika 2010. gadā, toreiz Singapūrā no mūsējiem bronzas medaļu izcīnīja šķēpmetējs Intars Išejevs ar 74.23 metrus tālu raidījumu.

Izmantotie resursi:
www.nanjing2014.org