Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kritieniem bagātā sacīkstē Gajevskis izcīna 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Kritieniem bagātā sacīkstē Gajevskis izcīna 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā
Eiropas junioru kauss triatlonā Olštinā. Foto: Aigars Strauss

Jaunais sportists Artjoms Gajevkis pagājušajā nedēļas nogalē Polijas pilsētā Olštinā guva 14. vietu Eiropas junioru triatlona kausa posmā. Ja Latvijā tajās dienās bija ļoti karsts, sacensību norises vietā mūsu atlētus sagaidīja auksts un lietains laiks, kas šoreiz arī liedza cīnīties par augstvērtīgiem rezultātiem - no rīta bija sācis līt un puišu starts vēlreiz apliecināja, ka triatlons ir ļoti tehnisks sporta veids, jo velosacīkstēs notika vairāki kritieni, kas liedza arī Artūram Liepam izcīnīt augstu vietu. Uz starta stājās 60 sportisti, kuru vidū četri bija no Latvijas.

Peldēšanā starp mūsu valsts pārstāvjiem ātrākais bija Gajevskis, kurš no ūdens iznāca kā sešpadsmitais. Riteņbraukšanā jau pirmajā aplī notika liels kritiens, kur no latviešiem visvairāk cita Liepa. Lai gan pēc kritiena viņš turpināja trasi, pārsistā riepa neļāva attīstīt atbilstošu ātrumu, tāpēc Artūrs tika noķerts par apli un noņemts no distances.

Velosacensību pirmajā aplī izveidojās sešu sportistu līderu grupa, bet nākamajā grupā apņēmīgi sekoja uzreiz 17 atlēti, viņu vidū esot arī Gajevskim. Artjoms stabili turējās grupas vidū, turklāt otrajā aplī šie sportisti noķēra vadošos atlētus un izveidojās 20 triatlonistu liela līderu grupa. Nākamajos apļos nekas nemainījās un visa grupa vienlaicīgi iebrauca maiņas zonā. To pirmie atstāja trīs vācieši, kuri uzreiz kāpināja tempu un atrāvās. Tikmēr Gajevskis trasē izskrēja kā septītais.

Skriešanas distances laikā viens no vāciešiem bija iepalicis, bet viņa vietu starp vadošajiem atlētiem ieņēma spānis Serhio Bakseters Savrera, trio kopā skrienot līdz pat pēdējām pagriezienam uz finiša zonu. Finiša spurtu pirmais sāka vācietis Džūlio Ēsess, finišā par sekundi apsteidzot Spānijas pārstāvi.

Gjaveskis, atpaliekot divas minūtes, izcīnīja 14. vietu, kamēr Daņila Proščinko bija 25. vietā, bet viens no jaunākajiem sacensību dalībniekiem Sandis Kornijenko ieņēma 39. vietu. Tikmēr Artūrs Liepa tika apsteigts par apli. Pēc finiša, apskatot Liepas riteni un velocepuri, varēja secināt, ka viņš bijis starp tiem, kurš kritienā cietis ļoti nopietni - ritenis un ķivere bija sadragāti pilnībā.

Kā vēstīts, starp meitenēm līdere pēc velosacensībām bija latviete Daniela Leitāne, kura noslēgumā guva astoto vietu. Jau šī mēneša beigās Leitāne un Gajevskis Latviju pārstāvēs Nīderlandē gaidāmajās Eiropas meistarsacīkstēs.

Latvijas delegācija Polijā bija plaša, vēl vairākiem mūsu valsts sportistiem piedaloties šajā valstī populārās Triatlona sērijas etapā. Olimpiskajā distancē (1,5 km peldēšana, 40 km riteņbraukšana un 10 km skriešana) sacentās Aivars Uzols, kurš ar rezultātu 2.18:48 ieņēma 38. vietu starp 182 finišējušajiem sportistiem, turklāt bija ātrākais no sportistiem M55 vecuma grupā. Savukārt sprinta distancē (750 m + 20 km + 5 km) devīto vietu starp 117 finišējušajiem sportistiem izcīnīja Māris Liepa, finišu sasniedzot pēc stundas, sešām minūtēm un 11 sekundēm, bet Evita Leitāne kopējā ieskaitē guva 90. vietā, tomēr, skaitot tikai dāmu vērtējumā, viņa ar rezultātu 1.27:55 bija desmitā labākā. Turklāt Evitai Leitānei tas nebija vienīgais darba pienākums, jo viņa Olštinā strādāja arī kā tiesnese.

Izmantotie resursi:
https://www.triatlons.lv/zinas/krit...