Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Penelei otrā uzvara LJF kausa izcīņā

Penelei otrā uzvara LJF kausa izcīņā
Laura Penele
Foto: LJF

Sporta centrā “Kleisti” 19. un 20. maijā notika Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas otrā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Sacensību galvenajā maršrutā uzvarēja Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. no Jaunmārupes zemnieku saimniecības “Lielceri”.

Sacensību galvenais maršruts bija klasiskais konkūrs ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku pieaugušo konkurencē. Tajā startēja 14 sportiskie pāri, un četri no tiem pamatdistanci veica bez soda punktiem. Pārlēkšanā atkal nekļūdījās Laura Penele ar zirgu Dundas V.D.M. (z/s “Lielceri”) un uzvarēja, sasniedzot laika rezultātu 39,20 sekundes. Lai gan arī Sabīne Siliņa ar Fantastu (JSK “Mežstrazdiņi”) atkārtoti startēja bez soda punktiem, laiks 41,11 sekundes viņu ierindoja otrajā vietā. Trešo vietu ieguva Krista Kliesmete ar zirgu Carlson 102 (JJS), kuru rezultāts bija 4 s.p./42,27 s. Ceturtais – Andis Vārna ar Celestial (z/s “Lielceri”) – 8/40,50.

Galvenā maršruta uzvarētāja Laura Penele: “Esmu ļoti patīkami pārsteigta, ka man izdevās uzvarēt Latvijas Jātnieku federācijas kausa izcīņas galvenajā maršrutā otro reizi pēc kārtas. Zirgs ir ļoti labā formā, un mums abiem kopā izdodas labi veikt uzdevumu. Jāteic, ka sportisti abos posmos rāda salīdzinoši līdzvērtīgus rezultātus. Tāpat kā es ieguvu divas pirmās vietas, Sabīne Siliņa abas reizes bija otrā, un apsveicu viņu ar labu sniegumu! Iepriekšējā nedēļā startēju starptautiskās sacensībās Lietuvā, kur arī izdevās sasniegt labus rezultātus. Piedalījos ar trim zirgiem, ar katru trīs maršrutos.”

Citos maršrutos uzvarēja: Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 100 cm, sacensības uz atzīmi, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Laura Luīze Leinerte ar Copelli II (BET); Nr. 2, 110 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Laura Luīze Leinerte ar Passo (BET); Nr. 3, 115/120 cm, sacensības ar handikapu, 2 fāzēs, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Mārtiņš Pilders ar Maykell (JSK “Zāgkalni”); Nr. 4, 120 cm, akumulācijas sacensības ar džokeri, uz laiku – Sabīne Siliņa ar Kalgari (JSK “Mežstrazdiņi”); Nr. 6, 100 cm, piedalās bērni līdz 16 g. v., sacensības 2 fāzēs – Madara Pētersone ar Lilionu (JSK “Princis”); Nr. 7, 115/120 cm, sacensības uz atzīmi, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Tīna Dreimane ar Picasso (JJSK “Meždruvas 1”); Nr. 8, 100 cm, piedalās amatieri, sacensības 2 fāzēs – Nanete Laima Ozola ar Robertu Lī (JSK “Princis”); Nr. 9, 105 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Annija Vārna ar Candy (JSK “Kriķi”); Nr. 10, 110 cm, sacensības 2 fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Maira Leja ar Leon des Terdrix (BET); Nr. 11, 120/130 cm, ātruma maršruts, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Aleksandrs Šakurovs ar Cabaletta (Rīgas JSK); Nr. 12, 60 cm, sacensības uz atzīmi, piedalās jātnieki ar 1. grupas ponijiem – Anete Freiberga ar Tra-La-La (Saldus JK); Nr. 13, 70 cm, ātruma maršruts, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Marta Vildava ar Milky Way (JSK “Princis”); Nr. 14, 85 cm, sacensības uz atzīmi, piedalās jātnieki ar 1. un 2. grupas ponijiem – Daniela Ulmane ar Glosnis (Saldus JK).

Trešais LJF kausa izcīņas posms konkūrā paredzēts 2. un 3. jūnijā. Plašāka informācija LJF mājaslapā SigmaNet

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests


"Aronas kausa" uzvarētāja Signe Sirmā. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

LK posmā orientēšanās "Aronas kausā" Ļaudonā uzvaras un vieta startam BČ Sirmajai un Krūmiņam

Ļaudonā aizvadīts jau septītais un astotais Latvijas kausa posms - "Aronas kauss", kur dalībnieki sacentās dinamiskā vidējā distancē un sezonas otrajā garajā distancē, kas izcēlās ar Latvijas mērogiem neraksturīgi lielu kāpumu. Izaicinošajā apvidū labākie izrādījās Signe Sirmā un Rihards Krūmiņš.
Zeks Vilsons. Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Jets" atzīst izgāšanos ar Vilsonu un drafta nedēļā aizmaina saspēlnieku

Nacionālās futbola līgas (NFL) fokuss šajā nedēļā būs pievērsts jauno spēlētāju izvēles ceremonijai, kas naktī uz piektdienu sāksies Detroitā. Dažas dienas pirms drafta ceremonijas Ņujorkas "Jets" aizmainījusi pirms trīs gadiem ar otro numuru draftā izvēlēto Zeku Vilsonu uz Denveras "Broncos".
Organiztoru foto.

Lietuvieši triumfē Eiropas U17 reitinga badmintona turnīrā Liepājā, Latvijai viena bronza

Lietuvas jaunie badmintona spēlētāji pagājušajā nedēļas nogalē Liepājā notikušajā Eiropas U17 reitinga turnīrā izcīnīja zelta medaļas visās piecās disciplīnās, turklāt Nojus Tenikaitis un Jorune Salniete uzvarēja gan vienspēlēs, gan arī dubultspēles. Vienu bronzas medaļu Latvijai sarūpēja meiteņu dubultspēļu pāris.