Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāris pasaules ranga desmitniekā jau abās programmās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pāris pasaules ranga desmitniekā jau abās programmās
E.Gulbis/E.Kalvāne. Foto: A.Kravčuks.

Latvijas vadošais sporta deju pāris jauniešu grupā (16-18 g.) Everts Gulbis un Elīna Kalvāne pakāpušies par divām pozīcijām Pasaules sporta deju federācijas reitingā abās deju programmās un tagad Latīņamerikas (LA) dejās ieņem 7.vietu no 1100 pāriem, bet Standartdejās (ST) vairāk nekā 850 pāru konkurencē viņi noslēdz desmitnieku. Tikmēr pieaugušo grupā Marts Puniņš un Dana Jākobsone 10 deju programmā atrodas 14.vietā.

Pēc godalgotu vietu izcīnīšanas maija sākumā WDSF reitinga turnīrā “Magic dance” Rīgā un vērtīgu reitinga punktu nopelnīšanas WDSF rangā jauniešiem kāpumu veikuši un šobrīd jau abās deju programmās desmitniekā atrodas Everts Gulbis un Elīna Kalvāne. LA dejās viņi ar 1506 punktiem ieņem 7.vietu, bet ST dejās nopelnītie 1435 punkti dod Eiropas čempionāta 9.vietas ieguvējiem desmito pozīciju.

ST dejās vēl ļoti augstu ir Eiropas čempionāta pusfinālisti Iļja Davidovs un Katrīna Klapere, kas ieņem 21.vietu, bet trīs pozīcijas aiz viņiem atrodas Lauris Paegle un Jeļizaveta Rukosujeva. Tikmēr LA dejās otrs labākais rezultāts no mūsu pāriem pieder Maksimam Kravčenko un Stefānijai Zimekai, kuriem 32.vieta. Pagaidām 37.vietā atrodas Deniss Gudovskis un Megija Morīte, kuri drīzumā varētu pietuvoties desmitniekam, jo pirmo gadu jauniešu grupā startējošam pārim pagaidām ir tikai trīs no četrām kopvērtējumā skaitošajām sacensībām.

Pieaugušajiem 10 dejās (ST dejas + LA dejas), kur reitingā ir 219 pāri, augstajā 14.vietā ir Marts Puniņš un Dana Jākobsone. ST dejās no 1200 pāriem jau vairākus mēnešus pie trīsdesmitnieka robežas atrodas un šobrīd 32.vietu ieņem Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kuri par četrām pozīcijām apsteidz februāra sākumā četrdesmitniekā iekļuvušos Kārli Treiju un Anastasiju Krivošejevu. Turpat netālu 42.vietā ir arī valsts čempioni Andrejs Rogovenko un Anna Vorončuka.

Pieaugušo grupā ST un LA dejās tiek ņemti vērā seši labākie rezultāti, bet 10 dejās tāpat kā jauniešiem individuālajās programmās reitinga kopvērtējuma ieskaitē rēķina četrus labākos rezultātus.