Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Talantīgā Musajeva vienīgā no Latvijas uzvar pirmajā pasaules čempionāta dienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Talantīgā Musajeva vienīgā no Latvijas uzvar pirmajā pasaules čempionāta dienā
Sabina Musajeva. Foto: galdateniss.lv

15 gadus vecā pagājušā gada Latvijas čempione Sabina Musajeva svētdien kā vienīgā no mūsu valsts guva uzvaru pasaules čempionāta pirmajā dienā, ar ko , visticamāk, būs pietiekoši, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram.

Čempionāta ievadā Musajeva grūtā septiņu setu cīņā ar 4-3 (5:11, 11:2, 10:12, 11:4, 11:5, 9:11, 11:8) apspēlēja Katerinu Spaiseru no Trinidādas un Tobāgo, bet pēc tam otrajā cīņā piecos setos piekāpās indietei Madurikai Patkarai. Tā kā abas konkurentes savstarpējo spēli aizvadīs pirmdien, vēl nav oficiāli zināms vai Musajevai ar šo vienu panākumu pietiks, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā.

Pasaules čempionātā piedalās pa trim šī gada spēcīgākajiem Latvijas galda tenisistiem, tomēr pārējiem klājās švakāk. Pēdējo trīs gadu čempions vīriem Artūrs Reinholds divos mačos kopā uzvarēja vienā setā, tādu pat rezultātu uzrādot arī šī gada dāmu čempionei Natālijai Kļimanovai. Vicečempions Oļegs Kartuzovs un bronzas ieguvējs Dainis Reinholds abos mačos zaudēja "sausā", bet katrā mačā pa vienam setam uzvarēja šī gada sudraba ieguvēja starp dāmām Inta Zdanovska, kura gan pagaidām aizvadījusi tikai divus no trim ieplānotajiem grupas mačiem.

Vīriem priekšsacīkstēs sportisti sadalīti 79 apakšgrupās, tālāk uz izslēgšanas turnīru dodoties 160 sportistiem, bet dāmas 60 apakšgrupās cīnās par 128 vietām izslēgšanas sacensībās.

Tāpat svētdien sākās jaukto dubultspēļu sacensības, kurās priekšsacīkšu kārtā ar 0-3 zaudēja abi Latvijas čempioni vienspēlēs A. Reinholds un Kļimanova, kā arī Kartuzova un Musajevas pāris, līdz ar to Latvijas sportistiem neizdevās iekļūt pamatturnīrā.

Pirmdien sāksies vīru un dāmu dubultspēļu turnīri, kā arī Zdanovska aizvadīs trešo maču vienspēļu kvalifikācijā.